Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE celebrarà el seu Congrés la segona quinzena de juliol i Pere Joan Pons coordinarà la ponència política

FAS Consell Polític 08-04-17El PSIB-PSOE ha reunit al Consell Polític, màxim òrgan de decisió entre congressos, per analitzar la situació política actual en una setmana on s'ha produït la remodelació al Govern de les Illes Balears o en la qual s'ha convocat el Congrés Federal del PSOE.

A totes aquestes qüestions s'ha referit la secretària general dels socialistes, Francina Armengol, qui ha anunciat que el partit posa tota la maquinària en marxa per celebrar el Congrés autonòmic la segona quinzena de juliol, amb una ponència política que serà coordinada per Pere Joan Pons.

En aquest sentit, la secretària general ha assegurat que «l'objectiu d'aquesta ponència serà dibuixar una comunitat autònoma millor del que l'hem trobada, planificant el futur des de la utopia i la creença que les coses poden ser millors».

Un procés congressual que s'iniciarà una vegada finalitzat el del PSOE, sobre el qual la dirigent socialista ha apuntat que espera «que treballem tots junts i que ho facem des del respecte a tots els companys i companyes d'aquesta organització».

Armengol ha aprofitat la seva intervenció per referir-se també a la situació política de les Illes, sobre la qual ha volgut deixar clar que «el Govern de les Illes Balears està fort per assumir i tirar endavant les polítiques que necessiten els ciutadans de les illes, amb una majoria parlamentària per fer-ho».

Tot plegat amb una postura per part del Partit Socialista durant aquests dies de situacions complicades que, a criteri d'Armengol, ha estat «a l'altura de les circumstàncies, demostrant responsabilitat, sentit de país i de comunitat autònoma i sent fidels a allò que vam comprometre amb el programa electoral i amb els Acords Pel Canvi».

A diferència, la secretària general ha lamentat que el PP ha canviat de president, però aquest «no s'atreveix a combatre dialècticament amb la presidenta del Govern perquè no tenen la posició política clara damunt moltes coses i perquè durant quatre anys ha aplaudit amb les orelles les retallades i el patiment ocasionat per Bauzá».

Davant aquesta situació, Armengol ha anunciat que «no ens arruarem perquè som capaços de pensar en la gent com hem fet sempre i tenir l'estabilitat parlamentària necessària per tirar endavant les polítiques que demana la ciutadania, des del diàleg i el consens».

Finalment, la secretària general ha criticat els Pressuposts Generals de l'Estat pel 2017 perquè «tornen a marginar una vegada més a Balears d'una forma escandalosa». En concret, Armengol ha denunciat que els comptes ni tan sols contemplen inversions que estaven pactades, com el conveni de carreteres del Govern en el qual només hi haurà 15 dels 80 milions d'euros que s'havien previst i amb l'agreujant de què els convenis de carreteres signats i aprovats amb els Consells Insulars tampoc es compleixen, deixant a 0 euros els de Menorca i Mallorca i amb un 50% del que els pertoca a Eivissa.

Amb aquesta situació, Armengol ha conclòs que «tenim un Govern d'Espanya que amb Rajoy castiga a la ciutadania de Balears però mantendrem la lluita, amb més força i capacitat de reivindicació per arribar a acords».

D'altra banda el Consell Polític del PSIB-PSOE ha aprovat els pressuposts de la formació de cara al 2017. Els pots consultar aquí: 

Pressuposts 2017 PSIB-PSOE

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube