Imprimeix
PDF

Francina Armengol es compromet a impulsar el control d’hores en els llocs de treball i a reduir la bretxa salaria

201905014 ACTE TREBALL I OCUPACIO1WMagdalena Valerio, ministra en funcions de Treball, Migracions i Seguretat Social, ha posat d’exemple de “bones pràctiques” les mesures en matèria d’ocupació desenvolupades pel Govern de les Illes Balears

La ministra en funcions de Treball, Migracions i Seguretat Social, Magdalena Valerio, ha participat en un acte de treball i ocupació celebrat avui a l’Arenal de Llucmajor i al qual també han intervingut el candidat al Parlament de les Illes Balears per Mallorca i conseller de Treball, Iago Negueruela, i la candidata a la reelecció de la presidència del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol.

Precisament, Francina Armengol s’ha compromès, en aquest acte al qual també han assistit representants sindicals i treballadors i treballadores, a “seguir millorant, des del diàleg i la valentia política, i juntament amb els sindicats i els empresaris, la qualitat del treball” a les Illes Balears.

Un compromís que, ha exposat, es materialitzarà en un seguit de mesures que farà efectives a partir del 26 de maig si continua al capdavant del Govern de les Illes Balears i entre les quals destaquen dos plans: un per impulsar el control d’hores i un d’altre per lluitar contra la bretxa salarial, “perquè no és just que homes i dones cobrin diferent per la mateixa feina, i per això seguirem lluitant i compromesos per la igualtat”.

No obstant això, Armengol ha recordat també que aquestes mesures “estan en joc el 26 de maig”, com també “l’educació, la sanitat, els serveis socials, la política d’habitatge o la lluita contra el canvi climàtic”, i per això ha demanat el vot per al Partit Socialista.

La candidata socialista, així mateix, ha exposat als assistents que aquesta legislatura “hem creat 80.000 nous llocs de feina, garantit treball a les dones víctimes de violència masclista i aprovat mesures perquè els joves trobin feina a ca seva”.

Per la seva banda, la ministra en funcions Magdalena Valerio, ha fet una exposició sobre les polítiques que el Govern de Pedro Sánchez ha posat en marxa a tot Espanya per lluitar contra la precarietat i impulsar un treball digne, amb mesures inspirades en el que s’ha fet a les Balears aquesta legislatura sota el govern d’Armengol.

“El que heu estat fent a les Illes Balears ha donat bons resultats, i aquestes bones pràctiques les hem d’extrapolar a tot Espanya”, ha destacat la ministra en funcions, qui ha afegit que “tot d’una que vàrem arribar al Govern ens vàrem posar a fer feina en aquest sentit, amb l’aprovació d’un pla director per a un treball digne”.

En aquest sentit, Valerio ha enumerat una sèrie de mesures inspirades en les “polítiques pioneres” desenvolupades a les Illes Balears, com els plans de lluita contra la precarietat laboral, contra el frau, per a l’ocupació jove, contra l’atur de llarga duració o de retorn del talent.

Un altre exemple que ha posat la ministra en funcions ha estat “el diàleg i la negociació” que ha fet possible apujar els salaris del sector de l’hoteleria en un 17% i, de manera més global, aconseguir que, per primera vegada, el salari mitjà de les Illes Balears sigui superior a l’estatal.

A l’acte també ha assistit el candidat socialista al Parlament de les Illes Balears per Mallorca i actual conseller de Treball, Iago Negueruela, que ha emfasitzat que les Illes Balears ara “creixen i distribueixen millor la riquesa i la qualitat del treball”. En aquest sentit, Negueruela ha volgut posar en valor que “una de les senyes d’identitat d’aquest Govern ha estat, precisament, lluitar contra la precarietat laboral”.

“Vàrem fer la promesa, i la vàrem començar a complir des del principi, amb mesures com el pla de lluita contra la precarietat labora”, ha explicat Negueruela qui, no obstant això, ha recordat que “hem de seguir amb aquestes polítiques, perquè encara hi ha persones que no poden arribar a final de mes o poden gaudir del descans que mereixen”.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube