Imprimeix
PDF

Catalina Cladera presenta els 140+4 compromisos per al Consell de Mallorca amb un programa “valent i, sobretot, realista per poder anar sempre endavant”

catalina cladera presentacio programa consell de mallorca maig 2019El programa electoral se centra en tres grans eixos: la sostenibilitat ambiental, la sostenibilitat social i la sostenibilitat econòmica i sempre amb l'objectiu de construir "una Mallorca en la qual tothom hi pugui viure millor i amb igualtats d'oportunitats"

La candidata socialista a la presidència del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha presentat avui els 140+4 compromisos per a Mallorca per a les eleccions insulars del 26 de maig, un programa "per guanyar les eleccions, valent i, sobretot, realista per poder anar sempre endavant".

Les 144 mesures pivoten sobre tres eixos, resultat de la Conferència Política Insular, i són la sostenibilitat econòmica, la sostenibilitat social i la sostenibilitat territorial, totes amb l'objectiu de construir "una Mallorca en la qual tothom pugui viure millor i amb igualtat d'oportunitats", ha exposat Cladera.

La candidata socialista ha destacat algunes de les mesures del programa, que s'aniran explicant en profunditat al llarg de les pròximes setmanes. En concret, ha fet incidència en la número 5, amb la qual "ens comprometem a acabar amb la llista d'espera de la gent dependent i a desenvolupar un servei d'assistència a domicili perquè les persones puguin envellir en el seu entorn".

Un altre compromís ferm que ha adquirit Cladera posa el feminisme i la defensa dels drets LGTBI en el centre. Per això, la candidata es compromet a què "qualsevol dona maltractada rebi una ajuda per accedir a un habitatge de lloguer i que ni ella ni els fills hagin de viure amb el maltractador".

En aquest sentit, la candidata socialista també ha apuntat que "impulsarem que les polítiques d'igualtat siguin transversals, i per això ajudarem als ajuntaments que tenguin dificultats per elaborar plans d'Igualtat i crearem un Servei d'Atenció a la Diversitat".

SOSTENIBILITAT AMBIENTAL: PRESERVACIÓ DEL TERRITORI I MOBILITAT

En matèria de preservació del territori, Cladera ha defensat que la institució insular "ha de ser un gran pilar executor de les lleis de Canvi Climàtic i de Residus", perquè "Mallorca té un territori que és enveja a tot el món i l'hem de preservar".

Així mateix, la candidata socialista s'ha compromès que el 2028 el 50% de l'energia produïda a Mallorca provengui de fonts renovables, un objectiu "que s'avança al que marca Europa". En relació a la mobilitat, Cladera ha posat de relleu que "apostam per un canvi de model, impulsant el transport públic i reduint l'ús del privat".

SOSTENIBILITAT SOCIAL: HABITATGE, CULTURA I ESPORTS

L'habitatge també centra part del programa electoral dels socialistes per a les eleccions insulars, i Catalina Cladera s'ha compromès "a posar a l'abast dels municipis sòl per a construir habitatge públic i assequible".

La cultura és un altre dels grans àmbits d'actuació del Consell de Mallorca. El compromís socialista s'encaminarà a "dinamitzar els espais escènics". Concretament, Cladera ha explicat que, "farem que el Teatre Principal sigui un referent en la producció d'Arts Escèniques, apostarem de manera decidida per convertir La Misericòrdia en un centre d'Art Contemporani i crearem un nou Centre Internacional d'Arts Plàstiques a Es Sindicat de Felanitx".

Pel que fa als esports, la candidata socialista ha explicat que els esforços se centraran a elaborar i executar un Pla d'Equipaments d'Instal·lacions per tal de revitalitzar-les "perquè donen vida als pobles, als nins i a les famílies", ha explicat Cladera, qui també s'ha compromès a "facilitar ajudes per als desplaçaments dels esportistes per assistir a competicions oficials a la Península".

SOSTENIBILITAT ECONÒMICA: TURISME, COMERÇ I AGRICULTURA

El turisme és un altre dels eixos del projecte dels socialistes de Mallorca per a la institució insular, "motor de l'economia illenca que ens permet repartir riquesa i fer polítiques socials". Cladera ha insistit en el fet que "apostarem per nous segments de mercat" que permetin que "Mallorca estigui oberta la major part de l'any".

Un impuls econòmic i una aposta per una ocupació de major qualitat que també s'estén al petit comerç i que "ha de permetre donar vida a les nostres ciutats, atreure turisme i dinamitzar els barris", com també a l'agricultura, un àmbit que "ens connecta amb les nostres arrels" i que comptarà amb tot el suport del Consell de Mallorca.

En definitiva, una sèrie de mesures que han de fer que el Consell de Mallorca sigui una administració "més forta, però sobretot més útil", amb una "nova llei de Consells Insulars que permeti desenvolupar les competències de nivell autonòmic d'una manera més efectiva, i sempre amb el municipalisme com a eix transversal".

La candidata socialista ha recordat la importància de tornar a mobilitzar-se el 26 de maig "per deixar la dreta desterrada" i ha destacat el moment polític que vivim, ja que "venim de la lliçó que va donar la societat el 28 d'abril, quan va dir que no permetrà ni una passa enrere".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube