Imprimeix
PDF

Els Socialistes de Mallorca elegeixen amb el 85% de vots a favor la delegació que anirà al 39è Congrés del PSOE, encapçalada per Francina Armengol

Precongrés FSM Maig 2017Els socialistes de Mallorca han elegit la llista dels 10 delegats i delegades que representaran a la federació insular al 39 Congrés Federal del PSOE, que es celebrarà els dies 16, 17 i 18 de juny.

Ha estat en un precongrés celebrat a Santa Margalida on s'ha decidit pel 85% de vots a favor que els delegats de la Federació Socialista de Mallorca seran, per aquest ordre: Francina Armengol, Miquel Cifre, Sílvia Cano, Jose Hila, Natalia Troya, Alfonso Rodríguez, Mercedes Garrido, Virgilio Moreno, Rosario Sánchez i Ares Fernández. Els suplents d'aquest llistat serien Catalina Cladera, Miquel Cabot, Catalina Nadal, Joan Ferrer i Ivonne Renaud.

Aquesta delegació serà l'encarregada de ratificar l'elecció de Pedro Sánchez com a nou secretari general del PSOE i votar la seva Comissió Executiva, els membres que formaran a partir d'ara el Comité Federal, que és el màxim òrgan de decisió entre congressos, i la ponència marc.

El precongrés també ha aprovat totes les esmenes presentades per les distintes agrupacions locals a la ponència marc, que definirà el projecte socialista per als propers anys. Precisament en aquest sentit s'ha pronunciat la secretària general dels Socialistes de Mallorca, Sílvia Cano, qui ha defensat la importància del debat d'idees per millorar el nou projecte socialista.

Les esmenes dels socialistes de Balears que es debatran al proper Congrés Federal, ha explicat Cano, tenen per objectiu «enfortir el nostre Estat del Benestar, ser un partit més feminista i lluitador per la igualtat de les dones però també un partit que defensa els interessos de les Illes Balears».

En aquest sentit, la secretària general ha destacat d'entre totes les esmenes aprovades la que fa referència a una millora del finançament per la nostra comunitat autònoma, «per intentar que quan el Partit Socialista torni a governar es tengui un tracte més just cap a les illes, es compensi la insularitat i el greuge que ens suposa estar a la cua del sistema de finançament».

En concret, l'esmena presentada a la ponència marc proposa que, donat l'infrafinançament que pateixen les illes des de fa anys, es condoni el deute de la comunitat autònoma amb l'Estat, s'aposti pel principi d'ordinalitat a nivell fiscal. A més a més, els socialistes també apunten a la necessitat d'assolir un major federalisme a nivell econòmic, fiscal i amb les relacions amb l'Estat, avançant cap a un Estat plurinacional en el qual es respecti la diversitat de tots els territoris.

Finalment, Cano ha destacat que tant la participació per a l'elecció del nou secretari general com per presentar propostes per millorar la ponència marc demostra que «tenim un partit que està viu en el qual la nostra grandesa són les bases».

La secretària general ha conclòs que ara «s'obre un període d'esperança, optimisme i de situar-nos com una alternativa al PP perquè quan li va bé al Partit Socialista li va bé als ciutadans i ciutadanes».

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube