Imprimeix
PDF

El senador Antich defensa un tractament diferenciat i específic de la UE a les illes i arxipèlags

Antich Senat La Moció que defensarà demà, dimecres, demana que es prenguin mesures en matèries de transport, energia, medi ambient, teixit empresarial, formació, turisme, innovació, sector primari i patrimoni cultural

Palma, 18 setembre 2012.- El senador socialista per Illes Balears, Francesc Antich, defensarà demà en la Comissió d'Economia i Competitivitat del Senat una moció en defensa d'un tractament diferenciat i específic en la legislació comunitària per a les illes i arxipèlags de la Unió Europea, amb mesures econòmiques concretes i del Fons de Cohesió per beneficiar-les.

La Moció, que va tercera en l'ordre del dia de la comissió que comença demà horabaixa a les 16:00, recorda les debilitats de les illes i la seva dependència del exterior en moltes matèries, per les pròpies limitacions de ser illes i estar allunyades del territori peninsular europeu.

Tot i que la UE permet adoptar polítiques diferenciades per a les illes, poques se n'han fet fins ara, excepte algunes simbòliques i generals. Per això, el senador Antich proposarà que el Senat demani a la Unió Europea mesures i polítiques per compensar les desavantatges en transport, energia, medi ambient, empreses, formació, turisme, innovació, sector primari i patrimoni cultural.

Igualment, proposa que els instruments de finançament tenguin en compte la doble i triple insularitat d'illes i arxipèlags i s'eliminin els criteris de distància.

El senador Antich ha expressat el seu desig de que la moció "pugui sortir endavant amb el suport de tots els grups polítics, inclòs el Partit Popular, ja que la defensa dels interessos de les illes i la millora del nostre finançament i tractament per part de la Unió Europea en les seves polítiques ens afecten a tots. És necessari fer un front comú per poder aconseguir millores importants", ha afegit.

Podeu trobar la moció aquí: http://www.psib-psoe.org/index.php/partit/quefem/documents/item/mocio-insularitat-a-la-ue?category_id=6

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube