Imprimeix
PDF

Antich acusa el Govern central de "tornar a fer cooperació internacional" amb Balears

ANtich senat 5febrer El senador autonòmic demana a la ministra de Foment si l'Estat té previst qualque mecanisme alternatiu per recuperar les inversions de l'Estatut d'Autonomia que no s'han fet en 2012 i 2013

El senador autonòmic Francesc Antich ha acusat al Govern central de "tornar a fer cooperació internacional" amb Balears, ara que les inversions territorialitzades de l'Estat a Balears han caigut molt per baix de la mitjana estatal.

"Els Pressuposts Generals de l'Estat del 2013 preveuen una inversió territorialitzada a Balears de 78 milions d'euros, tot i que Balears té dret a unes inversions recollides en el seu Estatut d'Autonomia que no s'han previst enguany ni l'anterior.  Té el Govern previst qualque mecanisme alternatiu per recuperar-les en el futur o les dona totalment per perdudes?", ha demanat Antich en plenari del Senat a la ministra de Foment.

Pastor ha opinat que a Balears li toquen 202 milions d'euros, tot i que el propi Govern de les Illes Balears del Partit Popular també ha reconegut el tracte injust del Govern central cap a la nostra comunitat autònoma. Mentre la mitjana estatal és de 225 milions d'euros per comunitat,  a Balears li toquen només 78 milions. "Tornam estar totalment en el furgó de coa", ha lamentat Antich.

El senador ha calculat que, en comparació amb els 1.200 milions d'euros que van arribar la legislatura passada, "no arribaran a 500 aquesta legislatura si seguim amb aquestes xifres". I li ha recordat que "l'Estatut que vostès incompleixen volia compensar la insularitat i tots els anys que Balears havia rebut inversions baix la mitjana, únicament 0,7 % de les inversions territorialitzades, és a dir, l'Estat feia cooperació internacional amb Balears, un fet que ara torna a succeir".

La ministra Pastor ha defensat que els PGE 2013 són els possibles per "complir l'objectiu de dèficit" i ha utilitzat la ja tan utilitzada excusa de l'herència rebuda.

El pitjor de que no arribin aquestes inversions "és que impedeixen impulsar economia i lluitar contra l'atur", ha afegit Antich.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube