Imprimeix
PDF

Antich defensa destinar tres milions d'euros als treballs i iniciatives de la Llei de Memòria Històrica

Senador Francesc AntichAntich: "Sens dubte, la difícil situació econòmica obliga a establir prioritats, però el Govern ha estat tan radical que ha deixat la partida sense cap dotació pressupostària en el 2013".

El senador socialista per Balears Francesc Antich defensarà demà dilluns una moció sobre l'aplicació de la Llei de Memòria Històrica, en la que demana una "partida pressupostària suficient, que permeti continuar els treballs i iniciatives derivades d'aquesta llei". La moció preveu que tres milions d'euros serien suficients per poder continuar amb la tasca durant el 2013.

La coneguda com a Llei de la Memòria Històrica, aprovada el 2007, reconeixia i ampliava drets i establia mesures en favor dels que varen patir persecució o violència durant la guerra civil i la dictadura. Entre d'altres, preveu ajuts als represaliats, i suport de l'Estat a la localització, identificació i possible exhumació de les víctimes del franquisme, ja que encara hi ha moltes persones enterrades en foses comunes. També preveu mesures per retirar escuts, insígnies, plaques i altres mencions commemoratives de la guerra i la repressió de la dictadura.

Peró la tasca duita a terme en els primers anys va baixar molt en el 2012, quan es va reduir de forma molt important el pressupost destinat a la Llei de Memòria Històrica. Aquest pressupost "s'ha eliminat totalment en l'actual pressupost del 2013", explica Antich en la iniciativa. El senador socialista entén que "sens dubte, la difícil situació econòmica de la nostra societat obliga a establir prioritats pressupostàries, però en aquest cas, la postura ha estat radical, deixant sense cap tipus d'assignació aquesta llei".

Per això, Antich vol que la Comissió Constitucional del Senat insti al Govern d'Espanya a assignar al manco tres milions d'euros, una partida pressupostària que podria ser suficient per continuar els treballs i iniciatives derivades de la llei.

En la mateixa comissió, dilluns, Antich intervendrà també per fixar la posició del Grup Socialista en una moció sobre l'ús del Valle de los Caídos. Antich defensarà que s'apliquin les recomanacions incloses en el informe de la Comissió d'Experts perquè aquest recinte deixi de ser un monument als guanyadors de la Guerra Civil i es converteixi en un lloc de concòrdia i respecte per a totes les víctimes d'aquesta guerra.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube