Imprimeix
PDF

Antich defensa en el Senat una nova Llei de llibertat religiosa per resoldre les asimetries i disfuncions actuals

Antich llaçverd"La llei no pot ser elaborada amb els límits imposats pels acords entre Espanya i el Vaticà"

El senador Francesc Antich ha defensat avui, en la sessió plenària del Senat, la presa en consideració de la Llei de llibertat ideològica, religiosa i de cult que "ha de resoldre les asimetries i disfuncions que encara persisteixen des del punt de vista de la igualtat i la laïcitat".

El senador per les Illes Balears, com ha portaveu del Grup Socialista, ha manifestat que la nova llei ha de respondre a les noves demandes de la societat i no pot ser elaborada sota el criteri dels límits imposats pels acords subscrits entre l'Estat espanyol i el Vaticà.

Igualment, ha fet esment de la necessària prevenció davant determinats usos tolerants del principi de la llibertat religiosa que encobreixen formes de domini sobre les dones. Per tal cosa és precís defensar la llibertat de consciència i religiosa de les dones sotmeses a entorns culturals i tradicionals que posen traves a la seva emancipació i igualtat.

També ha assenyalat que els socialistes no acceptaran una alternativa imposada per una religió confessional, vengui o no avalada per un acord internacional. Tampoc acceptaran la seva ponderació a efectes de currículum o beques.

El Grup Socialista ha votat afirmativament a la presa en consideració del text de la llei, proposat per Entesa de Catalunya, tot i reservant-se, òbviament, el dret a presentar esmenes durant la tramitació parlamentària. La iniciativa ha estat rebutjada per la majoria conservadora de la Cambra.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube