Imprimeix
PDF

El PSOE presenta al Senat tres projectes per millorar la fesomia costanera de Calvià

Manchado i AntichEls senadors Antoni Manchado i Francesc Antich han registrat en el Senat tres mocions relacionades amb el municipi de Calvià, l'objectiu de les quals és la millora de la fesomia paisatgística a la primera línia de costa.

A més de suposar un augment de competitivitat turística, aquestes millores signifiquen una passa important per a la qualitat de l'entorn paisatgístic i urbà per als residents. En concret, es tracta de la reforma del Passeig Marítim de Magalluf i dels carrers d'accés; l'acondicionament costaner de Portals Nous i Costa de'n Blanes; i l'acabament del Passeig Calvià, entre El Toro i Santa Ponça. En el seu conjunt aquestes tres obres públiques suposen una inversió de 12,75 milions d'euros duran l'any present i el proper. Les mocions assenyalen que sigui l'Estat qui les financiï mitjançant, precisament, el Fons per a Municipis d'Interès Turístic.

Cal recordar que aquesta mateixa proposta fou presentada pel Grup Socialista en el Senat, en forma d'esmena als Pressuposts Generals de l'Estat per 2014, i rebutjada pel Grup Popular, que disposa de majoria absoluta en la Cambra Alta.

És evident la urgent necessitat de dotar Calvià de la major competitivitat turística possible en un marc d'escurçament de la temporada que provoca una forta erosió de la contractació de treballadors d'hoteleria i de l'activitat de tota l'oferta complementària, ja sigui comercial, de restauració o d'oci.

La nova reforma del Passeig Marítim de Magalluf es presenta com una obra ineludible en un dels primers fronts marítims que foren reformats fa més de 30 anys. Les obres haurien d'incloure el propi Passeig de 1,6 quilòmetres de la Platja de Magalluf i els accessos transversals, molt deteriorats i que ofereixen amb una imatge poc positiva.

Per altra banda, el camí costaner que enllaça la caleta de la Platja de Portals Nous amb el mirador de l'Oratori, considerat com un finestral obert a la mar de gran valor paisatgístic, presenta un estat deficient de conservació que cal reparar perquè, a més, presenta un indubtable perill per als usuaris. Es fa precís, així mateix, resoldre els accessos a la platja i connectar- la amb el mirador millorant la fermesa dels talús

Finalment, pel que fa al Passeig Calviá, un dels nombrosos itineraris per a vianants i ciclistes que actuen com a vies paisatgístiques, presenta en l'actualitat una discontinuïtat en el nucli urbà de Santa Ponça des de l'accés de l'Avinguda Jaume I fins a la carretera de Magalluf a Santa Ponça, en el sector d'El Toro. La unió dels dos punts completaria el circuit.

Les tres obres proposades estan emmarcades en el Pla de Rehabilitació Integral de les Zones Turístiques de Calvià i responen als criteris de millora de l'atractiu turístic de la zona i a la millora del benestar per als residents habituals. Atès que els fons del FOMIT estan dedicats a zones turístiques madures semblen el camí més adient per al finançament d'aquestes obres a un municipi turístic de més de 53.000 habitants i 60.000 places hoteleres.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube