Imprimeix
PDF

Francesc Antich presenta aquest dilluns una nova iniciativa al Senat per paralitzar les prospeccions a la Mediterrània.

AntichEl senador autonòmic del Grup Socialista Francesc Antich eleva una nova iniciativa amb l'objectiu últim de paralitzar tots els projectes de prospeccions a la recerca d'hidrocarburs previstos a l'entorn de les Illes Balears. Antich presentarà una moció al si de la comissió d'Indústria,

Energia i Turisme per que aquest òrgan del Senat pugui expressar "el seu rebuig a les prospeccions marines, previstes o en realització a la Mediterrània occidental" i que al mateix temps es pugui instar el Govern central a "la immediata paralització" de les activitats prospectives, d'acord amb el majoritari parer de la societat balear, segons es detalla a la iniciativa presentada.

La moció que presentarà Antich aquest dilluns es basa en el mateix text que ja va recollir la unanimitat del Ple del Parlament de les Illes Balears, en ser votada el passat 11 de febrer amb el consens de totes les formacions de la cambra balear en contra de les prospeccions a la recerca d'hidrocarburs.

L'exposició de motius de la moció detalla que "existeix a les Illes Balears un sòlid consens sobre la necessitat de què no es duguin a terme aquestes prospeccions". El senador Antich es basa en els informes desfavorables a la recerca d'hidrocarburs en el mar Balear que ha signat la Comissió Balear de Medi Ambient, en una qüestió que ha suscitat un "enorme consens social" per aconseguir-ne la paralització.

El passat mes de maig Francesc Antich ja presentà una iniciativa al Senat, al Ple de la institució, amb la mateixa intenció de poder paralitzar les activitats de recerca i prospecció d'hidrocarburs en zones marines properes a les Illes Balears. En aquella ocasió els vots dels senadors del grup Popular varen fer decaure la proposta dels socialistes, tot i que quatre dels cinc senadors del PP de les Illes Balears van trencar la disciplina de vot del seu grup per alinear-se amb els partidaris del vet a les prospeccions.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube