Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE alerta que l’emigració de ciutadans de les Illes Balears a l’estranger s’ha disparat en un 56% el 2013

Pablo Martín

Si en 2012 foren 1.388 els balears que emigraren, la xifra ha repuntat fins els 2.167 de 2013, fruit de la crisi i de les minvants expectatives laborals per aquest col·lectiu.

2.167 emigrants varen partir de Balears en 2013 per a establir la seva residència més enllà de les fronteres espanyoles. La xifra arriba als 4.555 si se sumen els dos darrers exercicis amb dades oficials tancades, segons les xifres ofertes pel mateix executiu de Mariano Rajoy en una resposta parlamentària al Grup Parlamentari Socialista al Congrés, sobre informació d'espanyols emigrats, amb dades desglossades per comunitats autònomes. Segons aquestes dades, l'augment de l'emigració balear a l'estranger entre 2012 i 2013 ha estat del 56,1%, una de les més elevades de tot l'Estat, i molt per damunt de la mitjana espanyola que indica una pujada del 27,8%.

Per això el diputat socialista al Congrés Pablo Martín Peré ha reclamat al Govern de Rajoy mesures concretes per a frenar l'exili econòmic, ja que expulsa d'Espanya a la "millor generació de treballadors i professionals, als quals obliga a cercar-se un futur fora de l'Estat; es recupera així l'estampa de la maleta de l'emigració; en cap cas per marxar d'excursió o per que tinguin esperit aventurer".

Segons Martín, la gestió de la política laboral que ha posat en pràctica el PP s'ha acarnissat especialment en els joves, als quals ha condemnat a l'atur, a contractes precaris i a l'emigració. "Ha convidat a massa joves a marxar de la seva terra i ho han fet per l'engany del Govern que va assegurar que crearia tres milions de llocs de feina".

En paraules del diputat socialista per Mallorca, és una "vergonya" que els joves hagin de partir d'Espanya en no comptar amb una altra alternativa: "les polítiques de la dreta només porten més atur i més desocupació; el Govern no entén no comprèn que el país no pot tenir futur si no es garanteix un present pels joves amb un mínim de dignitat, i no amb tantes mentides, tisorades i retallades".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube