Imprimeix
PDF

Francesc Antich aconsegueix el suport unànime de tots els grups per iniciar el procés de reforma del Senat

Antich reforma senat2 El senador balear, portaveu socialista en la comissió Constitucional del Senat, destaca la “voluntat clara i precisa” del PSOE d'impulsar una ampla reforma del sistema cameral espanyol

Madrid, 22/2/2012.- El senador socialista per Balears Francesc Antich ha aconseguit avui matí el suport unànime de tots els grups polítics de la cambra per posar en marxa el procés que durà a “una ampla reforma per enriquir el nostre sistema bicameral i que convertesqui el Senat en una autèntica cambra de representació territorial”.
Aquesta institució ha estat qüestionada darrerament i per això és més urgent que mai impulsar aquest tipus de reformes sobre la base de la col·laboració i la cooperació”, ha defensat Antich, que és el portaveu del PSOE en la Comissió Constitucional. El també secretari general del PSIB-PSOE ha destacat que els polítics han de fer un esforç per millorar les institucions, que siguin eficaces i útils, evitant duplicitats innecessàries, i amb l'objectiu de que els ciutadans puguin aprofitar al màxim la seva feina.
En concret, l'esmena transaccional ha establert la creació d'una Ponència d'estudi dintre de la Comissió de Reglament per presentar un informe sobre les reformes necessàries per reforçar les funcions del Senat com a cambra de representació territorial i donar un major equilibri al sistema bicameral de les Corts Generals. Aquest informe s'haurà de presentar abans que acabi el primer període de sessions de l'any que ve.
En la seva intervenció, Antich ha defensat que el Senat sigui cambra de primera lectura en el cas d'iniciatives legislatives de contingut autonòmic, especialment les que afectin al funcionament del model de l'Estat Autonòmic, com són les de reforma d'estatuts d'autonomia, les relatives al finançament autonòmic o a la cessió de tributs. I també en les les lleis-marc, de transferència o delegació i d' harmonització, previstes en l'article 150 de la Constitució Espanyola. La proposta socialista també inclou que el Senat sigui prioritari a l'hora d'abordar les iniciatives sobre l'organització i el finançament de les entitats locals.
El senador balear també ha defensat que, apart de les modificacions reglamentàries que es puguin derivar d'aquest estudi, es facin totes les reformes necessàries de les funcions del Senat per aconseguir que tengui major intervenció en el desenvolupament de les proposicions de llei d'especial incidència autonòmica o local, i en les que venguin dels parlaments de les comunitats autònomes.
Francesc Antich s'ha mostrat satisfet amb l'acord assolit i ha destacat la “voluntat clara i precisa” del Grup Socialista d'impulsar una ampla reforma del sistema cameral espanyol.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube