Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE denuncia que la nova Llei Local durà la privatització dels serveis públics municipals

Xisco MirallesFrancesc Miralles: “Aquesta reforma del PP significarà menys administració pública per fer més negoci des del sector privat i sense comptar amb el benestar dels ciutadans”.

El PSIB-PSOE denuncia que la reforma de la Llei Local proposada pel Partit Popular a nivell de tot l'estat durà la privatització dels serveis públics municipals. “No podem permetre que, amb l'excusa de l'estalvi i la racionalització, es tanquin serveis bàsics, necessaris per a les persones que viuen als pobles”, ha declarat Francesc Miralles, secretari de Política Municipal del PSIB-PSOE. 

Es tracta de la tercera onada de privatitzacions: primer fou l’educació, després la sanitat i ara els serveis que presten els Ajuntaments. Amenacen els serveis socials, la recollida de residus, les escoles de 0 a 3 anys, les escoles de música i dansa... No és de rebut que el PP modifiqui l’estructura institucional de país sense comptar amb el suport de l’oposició ni amb la participació dels partits minoritaris i nacionalistes”, ha declarat Miralles. Considera el socialista que “l’Estat som tots i la majoria absoluta electoral no dóna legitimitat per intervenir les administracions que són la base de la nostra democràcia.” 

Miralles ha explicat l'oposició frontal del PSIB-PSOE i dels batles socialistes a aquest avantprojecte, que té com objectiu últim el desmantellament i la privatització dels serveis públics municipals. El que està passant a Castella La Manxa, amb el tancament de serveis sanitaris rurals per a 100.000 persones, és un clar exemple del que vol fer el PP a tota Espanya, ha opinat. 

"El Govern central proposa estalviar 3.500 milions d'euros, però no hi ha cap element en l'Avantprojecte, ni en l'estructura municipal, ni en l'exercici de les competències, que impliqui aquest estalvi”, ha explicat. La única forma per estalviar aquest doblers és tancar els serveis públics, que si es posen en mans privades passaran a ser "menys propers, amb menys garanties de qualitat i més cars per als ciutadans". 

Al mateix temps que proposa reformar la Llei Local, el PP ha plantejat reduir el nombre de regidors i les retribucions dels càrrecs electes locals, plantejant-ho com a un estalvi.  

"La supressió de regidors no durà cap estalvi, i suposarà una estocada mortal a la participació i la democràcia a nivell local”, ha opinat Miralles. Ha recordat que, dels 8116 ajuntaments que hi ha a Espanya, 6.850 tenen menys de 5.000 habitants, dels quals 4.862 són municipis de menys de 1000 habitants. En tots ells els regidors o no cobren o cobren molt poc. Són un "batalló de voluntaris" al servei del ciutadà, que estan a disposició dels seus veïnats cada dia de l'any i els visiten a ca seva per demanar solucions o plantejar problemes. Amb aquesta proposta, enlloc de regidors altruistes tindrem assessors dels polítics amb un bon sou. 

Si realment es vol estalviar, el PSOE ha proposat la derogació de la part de la Llei de grans ciutats que ha permès engreixar sense control els aparells municipals de les grans ciutats que són a més les que més deute contret tenen (només l'Ajuntament de Madrid té un deute de 7.000 milions). L'eliminació de regidors només provocarà menys pluralitat i menys democràcia en les institucions. Una reducció de regidors afectarà la representativitat dels grups minoritaris en els plens municipals i restarà participació ciutadana.  

El PSOE està treballant en una proposta per arribar a un gran pacte que permeti donar més transparència a la manera com els governs municipals exerceixen la seva responsabilitat institucional, ha afegit Miralles.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube