Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE presenta millores en les inversions per 391 M € amb les esmenes al PGE del 2014 després de “l'estafa del PP a les Illes Balears”

Manchado i Pablo Martin en rdpEl PSIB-PSOE ha presentat 82 esmenes al projecte de Pressupost General de l'Estat per al 2014 que suposen una millora de les inversions per a les Illes Balears de 390,8 milions d'euros.

El diputat al Congrés, Pablo Martín Pere, i el senador Antoni Manchado han presentat en roda de premsa el contingut de les esmenes socialistes al PGE que posarien a la nostra comunitat "en el lloc que l'hi correspon, en la mitja d'inversió i no a la coa de l'Estat tal i com l'han situat el PP".

Martín Peré ha explicat que les esmenes presentades pel PSIB-PSOE s'agrupen en dos blocs, unes derivades de les inversions estatutàries que recull l'Estatut d'Autonomia i que reporten una inversió total de 321 milions d'euros a través de 48 esmenes. I el segon bloc són 34 esmenes que s'han presentat a les partides dels diferents ministeris i que preveuen una millora de 69,8 milions d'euros. En total, una inversió prevista per les Illes de 390,8 milions d'euros i que representa "una xifra similar a la inversió que arribava a les Illes amb els governs socialistes", ha dir el diputat al Congrés.

De les esmenes derivades de les inversions previstes a l'Estatut d'Autonomia, Martín Peré ha detallat que 46 milions d'euros són per a infraestructures turístiques (com la rehabilitació de la Platja de Palma o la Platja d'en Bossa d'Eivissa); 51 milions d'euros per a projectes de millora en el litoral; 45 milions d'euros per a millores en el patrimoni (on s'inclou la recuperació del paisatge de la Serra afectat per l'incendi del passat estiu); 24 milions d'€ per impuls a la innovació amb projectes com el ParcBit; 40 milions d'€ per la xarxa ferroviària; 46 milions d'euros pel medi ambient i obres hidràuliques; 39 milions d'euros per obres en la xarxa viària; i 30 milions d'euros pel Palau de Congressos de Palma.

Pel que fa referència a les esmenes en partides ministerials, el diputat socialista n'ha destacat els 7,4 milions d'euros destinats al servei públic d'Eivissa i Menorca amb Barcelona i Madrid durant tot els mesos de l'any; o els 22 milions d'euros dels convenis de Carreteres amb les diferents illes que el ministeri de Foment hauria de complir.

Des del PSIB-PSOE, Pablo Martín ha defensat aquestes esmenes afirmant que representen "les necessitats que tenen els ciutadans i l'economia de les Illes Balears" i ha dit que "són les esmenes que el PP voldria fer però que no s'atreveix a presentar". El diputat al Congrés ha instat al president Bauzá a convèncer al PP per a què doni suport a aquestes esmenes que situarien a les Illes en la mitjana d'inversió i ha exigit als diputats del PP per les Illes a que hi votin a favor.

"Esmena del PP és una estafa"
En referència a l'esmena que ha presentat el PP al Congrés, Martín Pere l'ha qualificat "d'estafa" i ha afirmat que Bauzá és com el mal estudiant que deixa la feina per a darrera hora "mendicant per arribar a aquest tipus d'acords". Des del PSIB-PSOE, el diputat socialista ha dit que "no ens oposarem a aquesta esmena encara que és un pegat" i ha tret credibilitat a la voluntat del PP recordant l'esmena introduïda en el Senat l'any passat per rebre 90 milions del conveni de carreteres i que encara no han arribat. "El valor de la paraula del PP és zero després del que va passar amb el PGE del 2013" ha dit Martín Peré qui ha qualificat d'insult els intents del PP de vendre aquesta esmena com una victòria. "La prosperitat i el benestar dels nostres ciutadans, la salut o l'educació no depèn d'un pegat en obres hidràuliques", ha dit.

Per la seva part, el senador Antoni Manchado ha criticat que aquests PGE no són els de la recuperació econòmica, ha dit que l'únic que puja és el deute públic mentre que tota la resta baixa. En aquest sentit ha recordat que el salari mínim interprofessional o el salari dels funcionaris es congelen, les pensions perden poder adquisitiu i les beques per estudiants es retallen. Manchado ha lamentat que tota la inversió productiva que afavoriria la recuperació econòmica ha sofert una baixada dramàtica ens els darrers tres anys amb el PP. Així, l'educació ha baixat un 24%, la innovació un 25%, la inversió en infraestructures té 6.000 milions d'euros menys i el comerç, el turisme i les PIMES han perdut un 34,8% en el pressupost des del 2011.

Manchado ha recordat la mitjana d'inversió a les Illes ha sofert una devallada molt important amb el PP, passant dels 395 milions d'euros entre el 2008 i el 2011 amb governs del PSOE, a poc més de 110 milions d'euros amb el PP. "Rajoy ignora i menysprea les necessitats dels ciutadans i l'economia de les Illes Balears" ha manifestat el senador socialista per qui "Bauzá no és el millor  per defensa els interessos de les Illes ja que està més preocupat per fomentar la crispació social i els seus interessos particulars que en reclamar pels ciutadans d'aquí".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube