Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE en contra de què l'externalització laboral suposi la retallada de garanties i drets dels treballadors

RdP Valeraino i Francina web

Valeriano Gómez i Francina Armengol anuncien que el Grup Parlamentari Socialista presentarà una iniciativa legislativa al Parlament i al Congrés dels Diputats per garantir que davant d'una mateixa feina, es cobri el mateix salari i es tinguin les mateixes condicions laborals.


 El plantejament de l'externalització laboral com a una de les fórmules de flexibilització dels treballadors dins de la negociació del conveni d'hostaleria, actualment en negociació a Balears, podria suposar a la pràctica que les noves contractacions de les empreses de serveis que assumissin les tasques que fins ara estaven internalitzades, escapessin a l'àmbit regulador del conveni. Un fet molt greu, que podria dur, en el cas d'una cambrera de pis a "una retallada de fins a un 50% del seu salari, i el que és més greu, a una desigualtat manifesta en les seves condicions socials" segons ha afirmat Armengol, respecte d'una companya que faci la seva feina i que estigui sota el marc d'acció del conveni del sector.

La secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, ha recalcat que aquesta proposta de la patronal hotelera "no garantirà tampoc un període mínim de contractació, i per tant, es posa en perill el sistema de prestacions, jubilació i altres garanties laborals", atès que el sistema de polítiques actives d'ocupació no preveu ajudes per a cotitzants amb períodes breus treballats.

El portaveu d'economia i treball del Grup Socialista al Congrés, Valeriano Gómez ha afegit que "si cau el salari i la protecció social dels treballadors de l'hostaleria també en caurà el servei, i precisament aquest fet era el que havia empès els empresaris del sector a defensar figures com la del fixe discontinu. Però l'externalització va en la línia contrària" ha dit Gómez, que ha palesat que aquesta nova figura laboral que defensa la patronal hotelera dins de la negociació del conveni d'hostaleria de Balears pretén escapar del marc regulador del conveni col·lectiu i inclús de l'estatus legal que empara els treballadors de les empreses de treball temporal, impulsant la contractació de totes aquestes famílies laborals de l'hostaleria a través d'empreses de serveis.

Nova iniciativa legislativa al Parlament i al Congrés

És des d'aquest punt de vista que s'emmarca la iniciativa legislativa que posarà en marxa el PSIB-PSOE tant al Parlament com al Congrés dels Diputats, que pugui garantir que "davant d'un mateix treball s'hagin d'oferir el mateix salari i les mateixes condicions laborals", segons ha defensat Armengol. La fórmula que es persegueix finalment és que es pugui arribar a la modificació de l'article 42 de l'Estatut dels Treballadors.

En primer lloc està previst que es pugui dur a terme el tràmit parlamentari a Balears i més tard a les Corts Espanyoles.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube