Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE recull el suport de CCOO i d’UGT per a la iniciativa parlamentària que garanteixi que ‘a igual feina igual salari’ per a tots els treballadors

Diaz FAS Negueruela webFrancina Armengol es reuneix amb els responsables de les seccions d'hostaleria dels sindicats CCOO i UGT, Ginés Díaz i Antonio Copete.

Els responsables sindicals han expressat el seu assentiment a la iniciativa legislativa que lidera el PSIB per a modificar l'article 42.1 de l'Estatut dels Treballadors per a garantir la igualtat entre els treballadors que siguin subcontractats.

El PSIB PSOE ha sumat dues adhesions més de camí cap a la presentació al Congrés dels Diputats d'una proposició de llei que permeti modificar l'Estatut dels Treballadors amb l'objectiu de garantir la igualtat de condicions laborals i salarials dels treballadors que fan feina per empreses subcontractades, sota la màxima de que 'a igual feina igual salari' sigui quina sigui la modalitat contractual sota la qual es relacionin els operaris amb les seves empreses.

Els secretaris de les federacions d'hostaleria de CCOO i UGT, Ginés Díaz i Antonio Copete s'han reunit amb la secretària general del PSIB, Francina Armengol, i amb l'asesor del PSIB-PSOE en matèria laboral Iago Negueruela, en el marc d'una ronda de trobades promogudes per la dirigent socialista entre els diferents interlocutors socials, de cara a trobar els màxims suports possible per a la iniciativa legislativa, que ja va ser presentada a Balears a ran de la recent visita del portaveu socialista al Congrés en matèria d'economia Valeriano Gómez.

Tant Díaz com Copete han manifestat Armengol el seu total suport a la modificació de l'Estatut dels Treballadors, en el benentès que es tracta "d'una mesura beneficiosa pels treballadors i per les empreses, que es pugui garantir la igualtat de tracte dels treballadors en processos d'externalització d'algunes de les funcions d'una empresa" segons ha afirmat el dirigent sindical de CCOO.

Precisament aquest aspecte de les externalitzacions laborals, ha estat un dels cavalls de batalla en la mesa de discussió del conveni d'hostaleria de Balears, que aquest dimecres ha estat signat. Els representants sindicals han exposat Armengol que malgrat les pressions inicials de la plataforma empresarial de negociació, la part social ha aconseguit mantenir sota regulació els drets dels qui treballen per empreses de serveis que s'encarreguen de feines externalitzades, respecte de les condicions d'altres companys que realitzen les mateixes tasques però sota l'aval i la protecció del conveni col·lectiu del sector.

La no regulació dels processos d'externalització laboral podria dur, per exemple a què en el cas d'una cambrera de pis que faci feina per a una cadena hotelera, aquesta estigui sota el mandat del conveni col·lectiu, i per tant cobri el seu salari basi estipulat, per damunt dels 1.200 € al mes. Però en canvi, si aquesta mateixa treballadora, per a fer la mateixa feina, passés a dependre d'una altra empresa de serveis diferent a la que gestiona l'establiment, la manca de regulació podria provocar la caiguda del seu salari fins allò que marca la legislació com a mínim interprofessional, és a dir poc més de 660 €. "D'aquí la importància de la modificació de l'Estatut dels Treballadors que proposem els socialistes" ha dit Armengol "per evitar aquestes situacions d'evident desigualtat".

Un altre efecte no desitjat del procés incontrolat d'externalització laboral afectaria a les mateixes empreses, ja que aquelles que, emparades en la manca de regulació decidissin pagar menys als seus empleats, tindrien uns avantatges competitius evidents respecte les que seguint la llei vigent, s'haguessin de sotmetre al conveni del sector per a garantir les condicions socials i laborals pactades amb els seus treballadors. Una fórmula que segons Armengol "lligaria el dumping laboral a una espiral imparable de rebaixa de la qualitat de l'ocupació i del servei ofert, un fet que no ens podem permetre a Balears en un sector com el de l'hostaleria".

Francina Armengol ha aprofitat la seva trobada amb erls responsables de CCOO i UGT per a mostrar seva "satisfacció" per a la resolució de la negociació del conveni d'hostaleria, en un sector que afecta més de 125.000 treballadors a Balears. La secretària general del PSIB-PSOE s'ha mostrat "convençuda de què es podran seguir sumant adhesions entre les files empresarials" per a poder acudir al Congrés dels Diputats amb una proposta de reforma de l'Estatut dels Treballadors "consensuada al màxim".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube