Imprimeix
PDF

Marc Pons: “Exigim al ministre Soria que expliqui si els sondejos ja realitzats a Balears tenien autorització del seu Ministeri”

Marc-Pons

El diputat socialista ha lamentat les declaracions del titular d'Industria, Energia i Turisme del Govern de Rajoy, en les quals apuntava que les prospeccions a Balears no es feien de moment per que 'l'empresa que les ha de fer encara no ha demanat la declaració d'impacte ambiental', mentre que a Canàries ja compten amb autorització per a fer-les.

El PSIB-PSOE estima que el Govern de l'Estat ha de fer una passa endavant clara per a la prohibició d'aquesta classe de sondejos, i no deixar-ho a l'ensems "d'estudis que ningú no sap, al marge de la legalitat" 

El PSIB-PSOE lamenta profundament les continues manobres de confusió que el PP està executant a l'entorn dels projectes de recerca d'hidrocarburs al mar balear. José Manuel Soria ha tornat a fer equilibris per a tractar de justificar que el PP de Canàries –amb ell mateix al capdavant- doni suport a la realització de prospeccions a l'entorn de l'arxipèlag atlàntic, mentre que el PP de Balears –almenys públicament- s'hi ha mostrat contrari.

Soria diu que es tracta de 'casos diferents' i que a Balears l'empresa peticionària encara no ha tramitat l'informe d'impacte ambiental preceptiu per a l'inici dels sondejos, els resultats del qual es demoraran entre un any i un any i mig.

El PSIB-PSOE deplora aquestes prospeccions a la carta. El PP demostra actuar en connivència als seus propis interessos partidistes segons la CCAA de què es tracti, i no amb un comú denominador general. Els socialistes, a Balears, a Canàries, al Congrés i al Senat, han demanat repetidament una modificació a la Llei d'Hidrocarburs que impedeixi fer aquest tipus de prospeccions a tot l'Estat, i no a segons quines zones que siguin d'interès del PP.

A més, Soria encara ha d'explicar sota quina autorització o declaració d'impacte ambiental es van dur a terme, l'abril de 2013, les prospeccions al mar balear que s'han conegut recentment, a través de la detonació de canonades d'aire comprimit amb la tecnologia 'air gun'. Unes activitats de les quals, tant el Govern Bauzá com el de Rajoy, n'estaven perfectament al corrent, i ho van amagar a la ciutadania. "El ministre Soria ha d'explicar si aquests sondejos comptaven amb autorització estatal i quins resultats han donat", ha dit el diputat socialista Marc Pons.

"Aqui veiem una estratègia del ministre Soria", denuncia Pons, "per allargar, deixar passar temps, dir mitges mentides i mitges veritats, amb l'objectiu de què aquestes empreses segueixin avançant, desenvolupant estudis amb resultats que ningú no sap, però que estan al marge de la legalitat i de les autoritzacions". Marc Pons acusa directament Soria de "no voler rallar d'això, mentre que els sondejos es fan amb conseqüències evidents sobre els entorns marins de la Mediterrània i de les Balears, i això ens preocupa molt".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube