Imprimeix
PDF

Pablo Martín: “el problema de l'educació a Balears i a Espanya no és la crisi, és el PP”

Pablo Martín i Lluís MaicasEl PSIB-PSOE ha fet avui un balanç de la situació actual del sistema educatiu a Balears i a Espanya que es veu atacat des de fa 3 anys pel PP. El diputat del PSIB-PSOE al Congrés dels Diputats, Pablo Martín, ha defensat que "el problema actual de l'educació no és la crisi, és el PP".

En aquest sentit, Martín ha argumentat que la implantació de la LOMCE no respon a necessitats educatives sinó ideològiques "que després es veuen reflectides en els Pressuposts Generals de l'Estat".

En concret, el diputat socialista ha detallat que en dos anys, "el sistema educatiu espanyol ha vist reduïts 30.338 efectius en matèria de personal, dels quals 22.358 corresponen a l'ensenyament no universitari i 7.980 a l'ensenyança universitària".

Pel que fa al pressupost, Martín ha dit que les retallades han suposat més de 6.000 milions d'euros retirats dels PGE per educació als quals s'han de sumar els retalls de cada comunitat autònoma. "En definitiva, s'ha reduït al 4,43% del PIB el pressupost per educació el 2014, i per l'any que ve es disminuirà fins el 3,9%.

A més a més, Pablo Martín ha insistit en què a Balears la situació del sistema educatiu no és millor. "Tenim un quartet letal per l'educació compost per Rajoy, Wert, Camps i Bauzá, que sempre executen la mateixa música: imposar en lloc de consensuar", ha criticat el diputat socialista.

Finalment, Martín ha recordat que el Partit Socialista ha presentat esmenes a la totalitat de la LOMCE i més esmenes en l'articulat de la llei. Per tot això, el PSOE ha proposat a través del secretari general de la formació, Pedro Sánchez, que la inversió educativa es situï en el 7% del PIB espanyol en un termini de 8 anys. "També proposam crear 200.000 places de formació professional i que s'augmenti el sistema de beques que també s'ha vist reduït pel PP", ha anunciat Martín.

Situació a Balears

Per part seva, el diputat socialista al Parlament de les Illes Balears, Lluís Maicas, ha denunciat que Bauzá va prometre autopistes de l'educació i diàleg "i només ha aconseguit camins de carro".

Maicas ha transmès que "cap govern es pot permetre deixar de fer esforços per suavitzar les situacions que són conflictives", i ha opinat sobre la situació actual que "hem passat d'un conflicte educatiu a un conflicte social".

El diputat socialista ha instat al Govern a equilibrar aquesta situació i donar resposta als problemes de les Illes Balears. "Negar-se a dialogar només ajuda a enquistar el problema, i la falta de valentia per part del Govern va en perjudici de l'escola pública".

Per això, Lluís Maicas ha avançat que "el PSIB-PSOE seguirà reivindicant una escola pública, gratuïta, universal i de qualitat perquè els nostres estudiants tenguin una bona educació sigui quina sigui la seva procedència social i econòmica".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube