Imprimeix
PDF

Francesc Antich defensa la cessió de senadors com una qüestió de «pluralitat, democràcia i cortesia parlamentària»

Antich 10-02-16El senador socialista Francesc Antich ha comparegut a la Comissió d'Assumptes Institucionals del Parlament, a petició del PP, per explicar la cessió de senadors socialistes a ERC i Democràcia i Llibertat per facilitar la formació de grups parlamentaris al Senat. Antich ho ha defensat com una qüestió «de cortesia parlamentària, pluralitat i democràcia i que a més, permet el reglament del Senat».

De fet, Antich ha advertit que «si no existís aquesta cortesia parlamentària a la cambra alta, aquesta només tendria quatre grups, cosa que afavoriria poc la pluralitat territorial del Senat, tenint en compte que és la cambra representativa de la sensibilitat territorial d'Espanya».

Pel que fa a la correcta representació dels interessos de Balears per part dels senadors designats pel Parlament, Antich ha remarcat que «la meva feina està a la web del Senat, es poden fer les comparacions amb l'altre senador autonòmic», en referència a la baixa activitat del senador del PP pel que fa a la defensa de la comunitat autònoma.

En aquest mateix sentit, Antich ha recordat que ell mateix ha traslladat al Senat iniciatives aprovades per unanimitat al Parlament referents a compensacions per la insularitat, prohibició de les prospeccions etc, «i que després han tengut el vot en contra del PP al Senat, i per cert, el vot a favor d'ERC».

A més a més, Francesc Antich ha posat de relleu que la legislatura passada el PP va denegar formar grup parlamentari al Congrés a Amaiur perquè no tenia el 15% dels vots en totes les circunscripcions on es presentava, tal com marca com a requisit el reglament. La diferència respecte a l'actual legislatura, és que el PP sí ha deixat formar grups a ERC i Democràcia i Llibertat, manifestament independentistes, quan tampoc arriben al 15% dels vots a totes les circunscripcions on s'han presentat, en concret a Barcelona. Per Antich és «una doble vara de mesurar del PP», tot i que és favorable a que s'hagi permès formar grup a aquestes dues formacions.

El senador socialista també ha insistit en què «el PSOE no és un partit independentista però la cortesia parlamentària no implica cap canvi de postura respecte això», a la qual cosa ha afegit que «Catalunya no s'arreglarà sense els catalans, i si volem solucionar el problema terriorial no podem arraconar ara aquesta cortesia».

Antich també ha criticat que abans que governàs el PP el vot independentista era d'un 15%, mentre que amb el govern popular això ha augmentat fins el 45%, amb la qual cosa «el PP ha de defugir de la confrontació perquè és una màquina de crear independentistes».

Finalment, Antich ha anunciat que aquesta legislatura ha estat designat portaveu de la Comissió Constitucional i portaveu adjunt de la Comissió General de Comunitats Autònomes per part del Grup Socialista.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube