Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE exigeix a Bauzá que deixi d'amagar-se i expliqui als ciutadans les seves propostes contra la crisi

Costa i Miralles Pilar Costa: "Exigim que doni la cara i expliqui les mesures tributàries si no té res que amagar"

Palma, 14 març 2012.- La Comissió Executiva del PSIB-PSOE ha criticat i rebutjat la negativa del president del Govern, JR Bauzá, a comparèixer al Parlament per explicar les noves mesures tributàries que pensa adoptar. "Avui, el PP, per tercera vegada, ha votat en contra de la compareixença de Bauzá en el Parlament. Ell no vol venir. I si no compareix en el Parlament, on ho farà?", ha denunciat Pilar Costa, la portaveu del PSIB-PSOE.

Costa ha considerat que, una vegada més, el PP intenta amagar "la improvisació" del Govern que, amb la seva manca de comunicació i transparència, ha creat molta inseguretat entre la ciutadania.

La Comissió Executiva del PSIB-PSOE també té previst tractar els decrets 4/2012 i 7/2012 sobre el pagament del deute que tenen els ajuntaments amb els proveïdors.

Francesc Miralles, secretari de Política Muncipal de l'Executiva, ha explicat que, en principi, es veu positivament que es vulgui ajudar als ajuntaments a solucionar els deutes amb els proveïdors, però també hi ha alguns aspectes que millorar.

"Haver d'assumir un cost financer de tota aquesta deute comercial suposa que els ajuntaments hauran de destinar recursos als bancs en lloc de destinar a serveis públics i socials", ha explicat Miralles. També ha assenyalat que els socialistes "troben a faltar" la possibilitat de poder cobrir els deutes de les persones. "Tots els ajuntaments tenim deutes amb persones, ja siguin ajuts o beneficiaris d'altres serveis, i a aquests no se'ls dóna cap prioritat", ha explicat. Igualment, ha criticat la decisió del Govern central de que cobrin primer els proveïdors que donin un descompte a l'administració, és a dir, que "facin un quitament". "Això perjudica a les petites i mitjanes empreses, que tenen menys capacitat comercial i financera", ha explicat.

El secretari ha anunciat que el PSIB-PSOE està estudiant la possibilitat d'aprovar una moció per instar al Govern i als Consells a que facin efectius els pagaments dels seus deutes als ajuntaments. "Nosaltres hem d'assumir els interessos financers per pagar els proveïdors, però el Govern i el Consell ens haurien de pagar els que ens deuen, i que és el motiu de la nostra situació", ha afegit.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube