Imprimeix
PDF

El Senat insta al Govern central a impulsar un compromís global amb el transport aeri i marítim de les illes

Grupo Socialista del Senado Reivindica la línia de transport marítim directa de Formentera a la Península, la rebaixa de taxes aeroportuàries sobre el preu congelat i la bonificació del 80% de les taxes en les línies de Servei Públic. La Moció de Coalición Canaria i el PSOE surt endavant amb l'abstenció del PP

Palma, 6 juny 2012.- El Senat ha aprovat una moció instant al Govern Central a impulsar un compromís global amb el transport aeri i marítim de les illes. Amb 88 vots a favor i 158 abstencions, la Cambra va donar llum verda a una iniciativa presentada per Coalición Canaria i transaccionada pel Grup Socialista, que recull importants reivindicacions històriques de les illes.

La moció insta al Govern a prendre mesures per millorar la competitivitat dels aeroports i heliports de Canàries, Balears, Ceuta i Melilla, mitjançant la "no aplicació de la pujada de les taxes aeroportuàries proposada". També demana "establir bonificacions de les taxes per operacions que es realitzin en dies "vall" i temporada baixa, i establir modificacions de les taxes a les companyies que obrin noves rutes".

Per altra banda, demana establir "una bonificació del 80%" en les operacions de les companyies aèries que cobreixen les rutes de servei públic, és a dir, els vols entre illes.

La moció demana igualment "impulsar la línia de transport marítim que uneix la península directament amb Formentera, per pal·liar els greus efectes que produeix la doble i la triple insularitat sobre passatgers i mercaderies".

El Senat va instar al Govern a fer un seguiment de les tarifes dels vols interinsulars de Canàries i Balears per garantir millor la connectivitat i la defensa dels interessos de visitants i residents.

Aquesta proposta transaccionada gràcies a les gestions dels senadors socialistes Francesc Antich i Antoni Manchado, va "molt més enllà" del que proposa fer el Partit Popular, i significa un vertader compromís amb el transport aeri i marítim de les Illes Balears.

Aquí podeu trobar l'Esmena de substitució a la Moció 671/000020, que va presentar el PSOE i es va aprovar ahir vespre:

http://www.psib-psoe.org/index.php/partit/quefem/documents/item/mocio-sobre-transport-aeri-i-maritim-a-les-illes

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube