Imprimeix
PDF

Pablo Martín: "El PP prepara el camí per a retalls futurs en el descompte de residents"

Pablo PNL webEls socialistes presenten una PNL perquè es mantingui el 50% de descompte i que s'elimini el requisit de presentar el certificat de residència

Palma, 21 setembre 2012.- El Partit Socialista ha registrat en el Congrés dels Diputats una Proposició No de Llei per garantir que es mantingui el descompte del 50% en el transport aeri i marítim per als residents de Balears, davant una recent moció del PP en el Senat que supeditava aquest descompte a "la disponibilitat pressupostària".

"Estam convençuts, coneixent la forma d'actuar del Govern de Rajoy, que el PP prepara el camí a retalls futurs en les bonificacions d'aquest servei", ha denunciat el diputat Pablo Martín, qui ha presentat avui en roda de premsa aquesta iniciativa. La proposta, presentada pels diputats socialistes de Balears i Canàries, demana que es mantinguin les actuals bonificacions "de forma que no es rebaixin els percentatges aplicats".

Igualment, la PNL vol exigir al Govern d'Espanya la supressió de l'obligació de presentar el certificat de residència i que posi en marxa un sistema telemàtic perquè sigui la pròpia administració, i no el ciutadà, qui comprovi que aquesta persona és realment resident.

Els diputats consideren que l'exigència del certificat no només provoca grans molèsties als viatgers sinó que suposa un tractament degradant i discriminatori en ports i aeroports, amb una humiliació als residents que estan sent criminalitzats per exercir el seu dret a desplaçar-se.

Pablo Martín ha demanat als diputats del Partit Popular de Balears que donin una mà perquè surti endavant aquesta PNL, ja que "ens trobem davant una situació que no entén de colors polítics, sinó que l' interés general i a la defensa dels ciutadans de Balears". La PNL es debatrà al llarg del mes d'octubre, bé en Comissió o en el Ple.

Aquesta PNL es suma a una altra iniciativa en el mateix sentit, presentada pel senador Francesc Antich en el Senat. Amb aquestes dues propostes, els socialistes intenten garantir a Madrid el descompte de residents, davant la manca de compromís del Partit Popular i dels seus diputats i senadors per Balears.

Balears fora de Tourespaña

El projecte de reforma de Tourespaña, que deixaria al Govern de les Illes Balears fora de l'òrgan de direcció de l'empresa, és "un exemple més de la manca de sensibilitat del Govern de Mariano Rajoy amb les illes", ha valorat Pablo Martín. El diputat considera que Rajoy "s'ha preocupat de donar continuïtat a la presència dels interessos privats a Tourespaña, que ens sembla bé, però li lleva representació al Govern balear. No hi podem estar d'acord", ha afegit.

El PSIB-PSOE lamenta que, quan Bauzá va anar a Madrid ahir, s'equivoqués de ministre, i anés a reunir-se amb el Ministre de l'Interior, en ves del Ministre d'Indústria i Turisme.

Link a la Proposició No de LLei: http://www.psib-psoe.org/index.php/partit/quefem/documents/item/pnl-congreso-bonificacion-tasas-aereas?category_id=6  

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube