Imprimeix
PDF

Pablo Martín denuncia la discriminació del Govern de Rajoy cap als ciutadans de Balears

Pablo MartínEl diputat socialista considera que "la possibilitat de restringir el descompte aeri a través d'una ordre ministerial vulnera el principi constitucional d'igualtat dels ciutadans de Balears amb la resta d'espanyols".

El diputat socialista per Balears, Pablo Martín, ha intervingut a la Comissió de Foment on ha denunciat la discriminació del Govern de Rajoy cap als ciutadans de les Illes Balears per la davallada en la partida destinada al descompte aeri i la resta de mesures que afecten als residents balears.

Pablo Martín ha manifestat la seva preocupació perquè "la partida pressupostària destinada a bonificar el transport aeri als residents balears disminueix en 13,5 milions d'euros, el que fa sospitar que no sigui suficient, sobre tot ara que, per directiva europea, aquesta bonificació s'amplia a ciutadans de comunitaris residents a Balears i ciutadans de tercers països residents de llarga duració".

El diputat socialista també ha criticat la disposició addicional 10 dels Pressuposts Generals de l'Estat de 2013 que possibilita la restricció del descompte aeri i marítim a través d'una ordre ministerial, el que "vulnera el principi d'igualtat dels residents balears inclòs a la Constitució on diu clarament que el fet insular no por suposar cap detriment dels ciutadans de Balears" i ha afegit que "aquesta bonificació no és un privilegi, sinó un dret que pretenen vulnerar amb les limitacions al descompte de resident".

A més, Pablo Martín ha considerat que l'obligatorietat de presentar el certificat de residència per accedir al descompte aeri "criminalitza" al passatger i és "injust" ja que "el cost econòmic i les molèsties d'emetre-ho recauen damunt els ciutadans quan existeix tecnologia disponible i possibilitats telemàtiques per acreditar aquesta residència".

Martín ha anunciat que "plantejarem les esmenes corresponents perquè aquests pressuposts no perjudiquin encara més als ciutadans de Balears convertint-nos en ciutadans de segona categoria".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube