Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE demana expliccions al PP per no haver "lluitat pels interessos de Balears" en PGE2013

Martín Els diputats del PP de Balears en el Congrés no han presentat ni una esmena per millorar el finançament i han votat en contra de les esmenes socialistes, que haurien millorat en 450 M€ els PGE2013

Palma, 16 de novembre 2012.- El Partit Socialista de les Illes Balears ha demanat avui explicacions al PP de Balears i al seu president, JR.Bauzá, per no haver defensat en res els interessos de les Illes Balears durant la tramitació dels Pressuposts Generals de l'Estat 2013 en el Congrés dels Diputats, que va acabar ahir.

"Si tan injustos eren aquests pressuposts, perquè el PP de Balears no ha fet res per canviar-los?" ha demanat el diputat socialista Pablo Martín. Els cinc diputats del PP de Balears no han presentat "ni una sola esmena per millorar el finançament ni les inversions de l'Estat a Balears", ha explicat. Però a més a més, "han votat en contra" de totes les esmenes presentades pel Grup Socialista, que haurien pogut suposar l'arribada de 450 milions d'euros addicionals a les illes.

El PP "ha tornat a deixar tirats als ciutadans de Balears", amb els pressuposts generals per al 2013, que són "els pitjors de la història" per a la nostra comunitat autònoma, ha opinat Martín. El diputat ha recordat que els PGE2013 preveuen una inversió de 70 euros per capita a Balears, front a la mitjana estatal de 225, i deixa a cero les inversions estatutàries.

De fet, es demana Martí, "com és possible que al PP se li passés el termini per presentar les esmenes, tal com van dir ells mateixos?". Fins i tot si això hagués estat així, el PP de Balears hauria pogut intentar introduir les esmenes en el darrer minut, com va fer Aragó, que ha aconseguit 60 milions d'euros més gràcies a les esmenes del PP.

"El PP de Balears no ha fet la seva feina", ha opinat el diputat socialista. No la va fer el president Bauzá ni el Govern durant l'estiu, que és quan tocava negociar amb el Govern central, ni la van fer després durant el Consell de Política Fiscal i Financera, ni l'han fet ara, en el Congrés, els seus diputats.

Martín ha explicat que els socialistes no tenen "cap esperança" de que el PP presenti esmenes per millorar significativament els PGE2013 cap a Balears en el Senat, la darrera fase de la tramitació parlamentària. "No ho han fet fins ara, i tenc dubtes de que ho facin", ha explicat.

Les esmenes socialistes, que han estat rebutjades en la seva totalitat per la majoria parlamentària del PP al Congrés, estaven sobre tot dirigides a inversions en el teixit productiu i innovació, en matèria de turisme i transport. Alguns dels projectes concrets eren Platja de Palma, la xarxa de ferrocarril a Mallorca, o millores en carreteres a totes les illes, el Parc Bit, el Palau de Congressos i moltes més petites inversions. També havien presentat els socialistes esmenes no quantificables però de gran importància per a la reactivació econòmica a les illes, com la bonificació de les taxes aeroportuàries i la garantia clara de que es mantindria el 50% del descompte de residents, sense topes ni límits, així com la declaració de servei públic d'algunes rutes entre les illes i la península.

"Aquesta actitud servil i submisa davant Madrid demostra la incapacitat i el fracàs absolut del president del Govern i president del PP de Balears, JR.Bauzá", ha opinat Martín.

Aznar i Over Marketing

El PSIB-PSOE ha mostrat avui la seva preocupació davant les informacions de noves investigacions judicials que apunten al vincle de l'empresa Over Marketing amb l'ex-president Aznar.

Si en les darreres setmanes les investigacions judicials varen destapar la pitjor trama de corrupció mai vista a les Illes Balears, ara l'ombra de dubte s'estén encara més enllà, fins a la presidència del Govern i del Partit Popular a nivell d'Espanya. El PSIB-PSOE considera extremadament greu que el presumpte malbratament de doblers públics i actuacions irregulars i del PP Balear pogués ser conegut a nivell nacional sense que ningú ho aturàs.

Les noves informacions fan encara més urgents les explicacions del president del PP de Balears i del Govern de la Comunitat Autònoma. JR.Bauzá ha de donar explicacions de què va passar dins el PP quan governava en aquesta comunitat. El PSIB-PSOE recorda que les investigacions sobre el presumpte finançament il·legal del PP amb doblers públics malbaratats afecta de ple a membres del PP amb responsabilitats institucionals i de govern en l'actualitat.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube