Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE du al Congrés dels Diputats la defensa del descompte de resident sense topes

reunió diputats i senadors La diputada socialista Sofía Hernanz exigeix als diputats del PP de Balears que diguin clarament a la ciutadania quin serà el seu sentit del vot en aquest assumpte.

El PSOE ha presentat una proposició no de llei que haurà de ser debatuda pròximament al Congrés dels Diputats per tal d'evitar que la ministra de Foment pugui decidir, de manera arbitrària i unilateral, la fixació d'un límit a les subvencions al transport aeri que actualment tenen els ciutadans de les Illes Balears.

La ministra, que ahir mateix va assegurar en públic que no es llevarà el 50% del descompte, no ha renunciat, no obstant, a aplicar topes màxims bonificables, que podrien eliminar, de facto, el 50% del descompte per a molts de bitllets. Si aquesta retallada afecta a tots els ciutadans de Balears, les conseqüències damunt els residents a Menorca, Eivissa i Formentera seran "un cop mortal", en opinió dels socialistes de Balears.

La batalla a Madrid i què faran els diputats del PP de Balears

La PNL registrada és la quarta iniciativa parlamentària dels socialistes en aquest sentit a Madrid, però la més important perquè, com explica la diputada eivissenca Sofía Hernanz, 'ara sí que és imminent el retall de les subvencions'. Hernanz ha senyalat que fa mesos que el PSOE adverteix de les intencions del Partit Popular d'acabar amb les ajudes per viatjar a les que els illencs tenen dret i que si no s'aconsegueix aturar, ben aviat començarem a patir les conseqüències.

La proposició no de llei recorda que l'aprovació dels Pressupostos Generals de l'Estat per a 2013 varen incloure la possibilitat que la ministra fixés un límit màxim subvencionable (disposició addicional) i que als mateixos comptes ja es contemplava una baixada de la partida per a subvencions del 27 per cent en el cas de les Illes Balears. El grup parlamentari socialista senyala les greus repercussions que aquesta mesura suposaria per als residents a l'arxipèlag i demana que el Govern Central no fixi cap quantia màxima subvencionable.

'És la quarta vegada que plantejarem aquest assumpte al Congrès dels Diputats. Fins ara, els diputats del PP de Balears ens han dit que érem uns alarmistes, que no enteníem els pressupostos, que no sabíem mirar els comptes. Ara només hi ha una pregunta que fer i és què votaran els 8 diputats del PP de Balears el dia que aquesta proposició no de llei es debati al Parlament, això és el que ara mateix interessa als ciutadans de les Illes Balears, perquè tots ells es veuran afectats pel sentit del vot dels parlamentaris populars', remarca Hernanz.

El PSIB-PSOE ha denunciat durant els darrers dies l'ocultisme del govern de José Ramón Bauzà, que està en negociacions amb el Govern de Madrid per fixar aquesta quantia màxima subvencionable i que ha amagat aquestes converses fins que han estat desvetllades pels socialistes.

'Mentre que a Canàries el govern autonòmic ha donat compte a la població de com està l'assumpte i ha manifestat la seva indignació, a Balears ens trobam que se'ns oculta la informació i que damunt els nostres representants estan disposats a acceptar la mesura en funció de la xifra final que plantegi Madrid. Nosaltres ens oposam frontalment, cap xifra és acceptable, el descompte de resident no es toca', afirma amb contundència Hernanz.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube