Imprimeix
PDF

Els socialistes presenten propostes de resolució al DEN en matèria de connectivitat i ocupació

Pablo Martín PEKEl PSOE demana que el Govern s'impliqui activament en la resolució dels conflictes d'Iberia i Orizonia

El PSOE ha presentat una sèrie de propostes de resolució del Debat de l'Estat de la Nació que afecten i podrien beneficiar especialment a Balears. Tot i que les propostes de resolució són generals, algunes de les mesures proposades podrien ajudar especialment a la recuperació de l'economia de Balears, amb la consegüent recuperació del mercat laboral i la creació de llocs de feina.

Els socialistes proposen que el Ministeri de Foment intervingui activament en la resolució del conflicte laboral d'Iberia, convocant la direcció als representants dels treballadors per negociar un acord que garanteixi la viabilitat i la competitivitat de l'empresa, respectant llocs de feina i els drets laborals dels treballadors, i garantint els actuals nivells de connectivitat.

A la vegada, el PSOE vol que el Govern de l'Estat s'involucri en la solució de la crisi a Orizonia i la seva línia aèria Orbest, per mantenir els llocs de feina, garantir els drets dels usuaris, minimitzar l'impacte d'aquesta crisi sobre l'industria turística espanyola i assegurar uns nivells adequats de connectivitat nacional i internacional.

També en matèria de connectivitat, els socialistes volen que el Congrés aprovi una resolució que es comprometi literalment a "renunciar  a l'aplicació de límits màxims per al càlcul dels percentatges de bonificació en el transport aeri i marítim establerts en la llei per als espanyols residents en les Illes Canàries, Illes Balears, Ceuta i Melilla".

En matèria turística, les resolucions socialistes demanen que es torni enrere l'eliminació de les ajudes als programes que ajuden a  desestacionalitzar el sector turístic, i que a Balears són especialment necessaris. En concret, els socialistes rebutgen la reducció del 30% del Programa de Turisme Social del IMSERSO i del 100% del Programa de Turisme Social, i demanen que es recuperi l'oferta de places i pressupost de la temporada 2011-2012. Al mateix temps, els socialistes demanen que es desenvolupi un Pla de recuperació del turisme nacional, que també tindria bona influència al mercat balear.

Per altra banda, els socialistes han demanat que es posin en marxa, d'acord amb les comunitats autònomes, plans de foment de l'ocupació específics, i també dedicar més recursos a les polítiques actives d'ocupació, que han baixat molt en la seva dotació pressupostària el darrer any i, per exemple, a Balears, ha caigut un 50%.

Totes aquestes propostes de resolució es sotmetran a votació avui cap vespre i demà matí, en el Congrés dels Diputats.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube