Imprimeix
PDF

Els senadors socialistes demanen la compareixença de la ministra de Foment per donar explicacions sobre les seves gestions en transport aeri

Manchado i AntichAntich i Manchado demanaran sobre l'estat de les negociacions amb les companyies aèries per abaratir el cost dels bitllets i sobre el compromís del Govern d'implantar un sistema telemàtic que substitueixi al certificat de residència.

Els senadors socialistes per Balears, Francesc Antich i Antoni Manchado, juntament amb els de Canàries, han sol · licitat la compareixença de la ministra de Foment, Ana Pastor, perquè expliqui les polítiques i gestions que està duent a terme el seu Departament en matèria de transport aeri, especialment respecte als problemes i situacions que afecten als dos arxipèlags.

Els parlamentaris consideren que es fa necessari una explicació per part del Govern d'Espanya sobre la situació en què es troben les negociacions amb les companyies aèries per l'abaratiment del cost dels bitllets, així com el compromís que en el seu dia es va adquirir sobre la implantació d'un sistema telemàtic que substituiria el certificat de residència que s'està exigint als usuaris de les illes.

"Ja ho hem dit moltes vegades: exigir el certificat de residència és una clara discriminació i un greuge comparatiu per als ciutadans de les illes respecte dels ciutadans de la península, ens criminalitza", ha denunciat el senador per Mallorca, Antoni Manchado. Els socialistes han exigit en moltes ocasions que es doni una solució àgil a aquest problema, fins ara no resolt, des que es va implantar el nou requisit l'1 de setembre de l'any 2012.

Aquesta mesura va ser àmpliament criticada per sectors empresarials, turístics i socials per considerar que suposa un retrocés de més de 30 anys en la història, incomprensible en el món tecnològic en que vivim.

Els senadors apunten que Balears i Canàries necessiten d'unes polítiques sensibles a les seves particularitats. Polítiques que, a més de millorar el transport aeri, el facin més assequible als usuaris per ser una via de comunicació imprescindible i en molts casos insubstituïble.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube