Imprimeix
PDF

Antich defensa al Senat que la nova PAC contempli "un règim específic per a Balears"

Antich SenatEl senador per Balears lamenta que el PP hagi votat en contra d'aquesta moció, que traslladava a Madrid les peticions del Govern i el Parlament en defensa dels interessos del sector primari de les Illes Balears. 

El senador socialista per Balears, Francesc Antich, defensa avui en el Senat una moció perquè "la reforma de la Política Agrícola Comuna (PAC) contempli un règim específic per a les Illes Balears, que reconegui la insularitat com un desavantatge competitiu per al sector primari de les illes".

Antich plantejarà a la Comissió d'Agricultura, Pesca i Alimentació del Senat la necessitat de donar suport i recolzar la petició del Govern de les Illes Balears i del Parlament de les Illes Balears perquè la nova PAC inclogui un "règim específic per a Balears", degut a les desavantatges que la insularitat suposa per al seu sector agrícola i ramader.

La insularitat "afecta de forma molt rellevant als preus de venda de les produccions agràries, als preus de les matèries primes i als bens necessaris per a la producció", diu la moció. Tot això ha ocasionat "un fort descens de la renda agrària i la superfície agrícola útil i de regadiu en tot l'arxipèlag", ha afegit.

Antich assenyala que els paràmetres actuals de la PAC, que determinen els ajuts, estan calculats amb criteris continentals, pel que Balears és una de les zones de la Unió Europea que menys recursos econòmics rep per hectàrea de superfície agrícola.

Per això, tant el Govern com el Parlament de les Illes Balears han sol·licitat al Govern d'Espanya i a les autoritats europees que la nova PAC, actualment en procés de reforma, contempli la insularitat de Balears i inclogui un nou sistema de "compensacions similars a les que ja s'apliquen en altres regions insulars europees".

Aquesta moció ha resultat rebutjada, pel vot en contra del Partit Popular. És totalment inexplicable que el PP, després d'haver promogut aquest mateix text i les mateixes reivindicacions a Balears, ara hagi votat en contra. El PSIB-PSOE demanarà explicacions.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube