Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE culpa als retalls del PP que les Illes Balears estiguin a la coa en la llei de Dependència

Conxa Obrador okLa diputada del Grup Socialista, Conxa Obrador, ha atribuït al retalls del Govern Bauzá el fet que les Illes Balears sigui una de les pitjors comunitats autònomes on s'aplica la llei de la Dependència.

"El PP i la seva política de retalls han situat a la nostra comunitat a la coa en atenció a la Dependència" ha afirmat Obrador que ha xifrat en més de 400 persones expulsades del sistema en el darrer any.

Obrador ha fet aquesta valoració després de fer-se públic els resultats del darrer dictamen de l'Observatori de la Dependència, que suspèn a les Illes Balears amb una nota molt deficient, i prèvia a la reunió del Consell Territorial de Serveis Socials i Dependència que es reuneix avui a Madrid, on assistirà la consellera de Família i Serveis Socials del Govern, Sandra Fernández. En la reunió, està previst que el Ministeri presenti a les CC.AA. una proposta d'avaluació sobre l'aplicació de la llei de Dependència. Per la diputada socialista, "el vertader balanç és que les Illes Balears són de les pitjors en l'aplicació de la dependència, i tot gràcies als retalls del governs del PP".

La diputada socialista ha emplaçat a la consellera Fernández "a que alci la veu i defensi als depenents i les persones més vulnerables de les nostres Illes i no calli davant una ministra que només té la voluntat de desmantellar aquesta llei de la Dependència".

Des del PSIB-PSOE, Obrador ha recordat que a les Illes hi han quasi 6.000 persones en llista d'espera per un servei o una prestació a la qual tenen dret, i que més de 4.000 persones amb dependència moderada han estat excloses del sistema  fins al 2015.

La diputada socialista ha denunciat que l'aplicació dels nous criteris per a resoldre els expedients que va introduir el Govern Rajoy, ampliant el termini fins a dos anys, "està provocant que molts depenents morin abans de rebre als ajuts". "El PP no vol que els nous dependents accedeixin al Sistema de la Dependència", ha dit Obrador.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube