Imprimeix
PDF

El Partit Popular s'oposa en el Senat a dur el gasoducte fins a Menorca

Senador Antoni Manchado Pleno 18-07-2012 Antoni Manchado lamenta i critica que el PP no hagi donat suport a la proposta socialista per incloure el gasoducte Mallorca-Menorca en el Pla d'Infraestructures 2014-2020.

El Partit Popular en el Senat, inclosos els senadors del PP de Balears, han votat en contra de la construcció del gasoducte entre Mallorca i Menorca. Durant el debat sobre la "Ley para la garantia del suministro e incremento de la competencia en los sistemas eléctricos insulaes y extrapeninsulares", el senador socialista per Mallorca, Antoni Manchado, va defensar diverses esmenes amb l'objectiu de garantir un compromís legal per a la construcció del gasoducte de Mallorca a Menorca i la inclusió dels sistemes elèctrics de les dues illes al Mercat Ibèric de l'Electricitat (MIBEL).

Aquestes dues mesures "beneficiarien molt a l'illa de Menorca, ja que garanteixen que, en cas de caigudes de xarxa o problemes importants, es podrien derivar a l'illa recursos d'altres llocs", va defensar Manchado en el debat al Senat, ahir vespre.

El senador socialista havia demanat "la col·laboració i el suport" de la senadora menorquina Joana Pons Vila en aquests punts, que afavoreixen clarament el subministre elèctric de l'illa. Pons Vila, que va ser la ponent de la llei pel Partit Popular, no va voler parlar del gasoducte durant la seva intervenció, però després va votar en contra.

Això sí, durant el debat, Pons Vila va expressar la satisfacció del Govern de les Illes Balears amb aquesta llei.

La negativa del PP a donar suport a les esmenes socialistes també suposa un nou entrebanc per a les energies renovables a les Illes Balears. Els socialistes demanaven que es contemplàs la possibilitat d'incloure dins el sistema retributiu d'energia de les illes aquelles instal·lacions de producció d'electricitat a partir d'energies alternatives, eòlica i solar, que puguin construir-se en el futur fins a un màxim de 150 MW. Aquesta mesura "hagués estat un important impuls per a la generació d'energia elèctrica alternativa a les Balears", ha explicat Manchado.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube