Imprimeix
PDF

Antich demana a Soria que paralitzi les prospeccions petrolieres i modifiqui la Llei d'Hidrocarburs

Francesc Antich interpellació SoriaAntich recorda a Soria que "vostè també és ministre de Turisme" i li demana que "declarin la Mediterrània lliure d'aquestes activitats, com van fer els seus col·legues francesos".

El senador Francesc Antich ha demanat al Govern Rajoy la immediata paralització de les prospeccions petrolieres en el Mediterrani Occidental i la modificació de la Llei d'Hidrocarburs, a la qual ha denominat como una norma depredadora per les deficiències mediambientals que presenta i per una regulació desfasada i excessivament permissiva de les noves activitats.

La demanda de Francesc ha tingut lloc en la sessió plenària del Senat, amb una interpel·lació al Govern i, en concret, al ministre de Industria, Energia i Turisme, José Manuel Soria.

El senador per les Illes Balears ha manifestat la seva intenció de emmarcar el debat en la recerca de solucions i no en els retrets de posicionaments del passat. En tot cas, ha destacat que PSOE i PP han evolucionat de forma ben distinta atès que avui, els socialistes rebutgen activitats com les prospeccions o el fracking mentre que els populars hi donen un entusiasta suport des del Govern.

També ha lamentat que el Govern hagi rebaixat els nivells d'exigència a les avaluacions d'impacte ambiental. "Hem passat del 'qui contamina paga', al 'pagant podràs contaminar'", ha dit al ministre.

Francesc Antich ha fet un repàs exhaustiu a tota la legislació proteccionista de la riquesa mediambiental marina espanyola i europea i ha posat de manifest la greu contradicció del Govern Rajoy que, per una banda diu elaborar normativa mediambiental però, per l'altra, autoritza agressions com les prospeccions. En aquest sentit, ha encoratjat al Govern espanyol ha seguir l'exemple dels seus col·legues francesos atès que Nicolas Sarkozy, quan governava, va declarar la mar Mediterrània lliure d'activitats d'aquest tipus.

El senador balear ha recordat el posicionament unànime del Parlament de les Illes Balears a favor de modificar la Llei d'Hidrocarburs i l'informe negatiu de la Comissió Balear de Mediambient per autoritzar-les. Ha incidit en que, a Balears, tothom ho té clar: des dels empresaris turístics a la ciutadania en general, els grups polítics i els defensors de la natura.

Antich ha fet menció als impactes que les prospeccions tindrien sobre la pesca i el turisme. "No és lògic posar en perill una indústria sòlida, que procura ingressos reals i llocs de feina, amb un altra activitat incompatible com la petroliera, amb poques possibilitats d'èxit a la recerca d'un combustible del qual diuen que s'ha de disminuir el seu consum...".

El senador socialista ha recordat a Soria: "Vostè també és ministre de Turisme. Es preocupi un poc pel Turisme", tot i que el canari s'ha estimat dedicar la major part de la seva intervenció a fer retrets del passat a l'estil del "i tu més".

Antich ha anunciat la presentació d'una moció al plenari del Senat amb uns termes similars als de la interpel·lació.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube