Imprimeix
PDF

Antich aconsegueix el suport del Senat per reclamar a la UE una partida especial per a les illes en els fons europeus

Senador Francesc AntichEl senador de Balears demana que el turisme sigui reconegut com activitat prioritària i dotar-la amb un pressupost de I+D+I

A instàncies del senador per les Illes Balears, Francesc Antich, la comissió de Economia i Competitivitat del Senat ha expressat avui el seu suport a la petició de que les regions insulars disposin d'una partida pròpia en el repartiment dels fons europeus. Els senadors de l'esmentada comissió han aprovat per unanimitat una moció presentada pel Grup Socialista que ha estat negociada amb la resta de grups.

Seguint la línia de reclamacions presentades pel Govern de les Illes Balears i referendades pel Parlament regional, la moció del senador Antich insta a la modificació del reglament que regula els fons FEDER amb l'objectiu de reconèixer el turisme com activitat prioritària i dotar-la amb una partida de I+D+I per al sector turístic.

En la seva intervenció, Antich ha destacat que és indispensable que les illes disposin de partides econòmiques específiques i estables derivades dels diversos fons de la Unió Europea per tal de fer realitat allò que està expressat en el tractat de Lisboa sobre el tractament especial del fet insular però que no s'ha vist traslladat a la pràctica de forma efectiva.

També ha assenyalat que, fins ara, la UE s'ha limitat a aplicar a les illes el concepte de cohesió tenint tant sols en compte el comportament del PIB per habitant, la qual cosa no dóna resposta als desavantatges greus i permanents que pateixen els territoris insulars. La proposta del senador balear inclou la valoració d'altres factors com l'aïllament, la limitació de recursos humans i naturals així com totes les interferències socials, econòmiques i, culturals i mediambientals que provoca la insularitat i la doble insularitat.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube