Imprimeix
PDF

Pablo Martín critica la reforma fiscal del PP que “augmenta les desigualtats castigant als que menys tenen”

pablo martin reforma fiscalEl diputat socialista al Congrés per les Illes Balears ha assegurat que “tenim un Govern vassall dels que més tenen per recaptar dels que més ho necessiten”. El Grup Socialista ha presentat nombroses iniciatives per “aconseguir una efectiva redistribució de la riquesa” com “un impost sobre la riquesa, mesures de control del frau, més control de les SICAV o un impost sobre les entitats financeres amb beneficis”.

L'anunci de la reforma fiscal que està preparant el Govern central ha despertat nombroses crítiques per la finalitat amb la que ha nascut aquesta modificació, ja que, com ha manifestat Pablo Martín, diputat socialista al Congrés per les Illes Balears, “augmenta les desigualtats castigant als que menys tenen i perdonant als més rics”.

Martín s'ha queixat de que “els únics beneficiats d'aquesta reforma seran les grans fortunes i, a sobre, no es solucionarà el problema del deute públic i es perjudicarà a l'Estat de Benestar que seguirà patint retallades perquè no surten els comptes”. En aquest sentit, el socialista ha recordat les previsions del mateix Govern central que preveuen reduir els ingressos de l'Estat en 9.000 milions d'euros, uns diners que “s'estalviaran els més rics i que suposaran menys capacitat per pagar prestacions, polítiques socials, atenció a la dependència, educació i sanitat pública”, en definitiva, “menys doblers pel que realment fa falta”.

Pablo Martín ha definit aquesta proposta de reforma com la pròpia d'un “Govern vassall dels que més tenen per recaptar dels que més ho necessiten”, referint-se als grans estalvis que es preveuen per les rentes altes, a més de trobar a faltar “mesures contra l'evasió fiscal o les modificacions d'imposts com el de patrimoni, successions i SICAV, excepte per baixar-los a les grans fortunes oblidant-se de les pimes i els autònoms”.

Dades de les Illes Balears
Per tal de veure l'efecte real que tendrà la reforma fiscal plantejada pel Govern del PP, Pablo Martín ha explicat com afectarà als 471.771 declarants d'IRPF que hi ha a les Illes Balears. Així, “un 10% d'aquests declarants, 47.177 balears, que són els que tenen rentes altes, es beneficiaran del 60% de la baixada d'imposts; de la mateixa manera que l'1% dels declarants, al voltant de 4.717 ciutadans balears que són els més rics, es beneficiaran del 30% de la baixada; unes xifres que xoquen contra l'altra part de la societat, ja que el 30% dels declarants de les illes, aproximadament 141.531 illencs, que són declarants però no paguen IRPF per les seves rendes baixes, no sòls que no es veuran beneficiats per la reforma, sinó que en sortiran perjudicats perquè han de fer front a més copagaments, retalls i pujades d'imposts i taxes”.

El socialista ha recalcat aquesta falta de “progressivitat” en la reforma, el que queda palès amb les dades d'estalvi segons els nivell de renda. D'aquesta manera, “un balear que cobri 22.000 euros anuals estalviarà 400 euros, el que suposa molta diferència amb un que cobri 300.000 euros anuals i que estalviarà 12.300 euros o un que arribi a ingressar 1 milió d'euros que s'estalviarà fins a 60.000 euros”, el que “és molt gràfic i deixa veure a qui defensa aquest Govern”.

Propostes socialistes
Després d'analitzar tots els canvis que comporta aquesta reforma fiscal, Pablo Martín ha repassat les iniciatives que ha realitzat durant la legislatura el Grup Socialista al Congrés per tal d'aconseguir una política fiscal més justa, destacant la proposta d'un “impost sobre la riquesa per tal que les rendes del capital tributin més que les rendes del treball, així pagaran més les grans fortunes i no es carregarà tot el pes de la recaptació sobre els treballadors i les rendes més baixes com es fa ara”.

El diputat socialista també ha recordat altres propostes com “l'augment de mesures contra el frau fiscal, més control de les SICAV o un impost a les entitats financeres que tenen beneficis”, tot un seguit d'iniciatives a les que el Partit Popular ha votat en contra “deixant clares quines són les seves prioritats i quins interessos defenses”.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube