Imprimeix
PDF

Antoni Manchado: “Comminem els senadors del PP a no votar en contra dels interessos de les Illes Balears”

Manchado SenatEl senador socialista per Mallorca, Antoni Manchado, fa una crida al PP per mantenir en el Senat les esmenes socialistes aprovades al Congrés i que suposarien una dotació de 322 milions d'euros en inversions via Pressuposts Generals de l'Estat per 2015.

"Estaria bé que el PP assumís que aquesta errada comesa a la votació de les esmenes al Congrés té efectes positius", ha dit el senador. 

Mai una errada hauria estat tant beneficiosa per a Balears. La votació favorable del PP a un paquet d'esmenes socialistes on s'incloïa una dotació de 322 milions d'euros per a inversions a Balears podria suposar multiplicar per tres la quantitat inicialment consignada, al voltant dels 140 milions d'euros, que des del PSIB-PSOE s'ha criticat en repetides ocasions per haver deixat Balears a la cua del finançament per càpita d'entre totes les CCAA de l'Estat, 124 euros per habitant enfront dels més de 240 euros per càpita de la mitjana de les inversions que el PGE 2015 preveu per a inversions territorialitzades.

"Estaria bé que el PP assumís que aquesta errada en la votació té efectes positius per a Balears" ha afirmat el senador socialista Antoni Manchado. Ell mateix ha recordat que el paquet d'esmenes socialistes, que recuperen part de les inversions no executades en virtut del pacte previst a la reforma de l'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears, es destinen a obres i inversions "en temes ambientals, paisatgístics, d'innovació, a la UIB i al Parc Bit, en infraestructures com els ports de les Illes i els aeroports, i en zones turístiques madures com Calvià, Sant Antoni i Dalt Vila". És a dir, una inversió diversificada en quant al territori i multiplicadora pels efectes que pot reportar damunt de l'economia balear. "Són inversions necessàries per a millorar la qualitat de vida dels ciutadans i també la nostra qualitat com a destinació turística", ha dit Manchado.

Malgrat que diversos polítics del PP, la darrera de les quals la secretària d'estat de Pressupostos del Ministeri d'Hisenda, Marta Fernández Currás, hagi al•ludit a la inviabilitat de les esmenes socialistes en el seu tràmit al Senat, per no comptar amb partida pressupostària prevista pel Govern de Rajoy, Antoni Manchado apel•la a la "responsabilitat dels senadors del PP" i els "commino a no votar en contra dels interessos dels ciutadans d'aquestes illes". Manchado ha recordat que durant aquesta legislatura el Govern de Rajoy ha tancat l'aixeta del finançament cap a Balears, ja que per cada quatre euros que l'executiu central destinà a les Illes via PGE amb José Luís Rodríguez Zapatero de president, el Govern del PP només n'ha dedicat un.

"Els ciutadans d'aquestes illes hem estat castigats durant aquests tres anys per la política pressupostària del PP de Madrid, amb l'anuència o inoperància del sr. Bauzá", ha afirmat Manchado, per qui representen evidents mostres d'aquest ofec la no negociació d'un nou sistema de finançament per a les CCAA, ni la posada al dia del Règim Especial de Balears, així com la total inexistència de projectes de finançament a través de les inversions estatutàries, amb un greuge estimat acumulat en tres anys que superen els 1.000 milions d'euros que haurien d'haver arribat a Balears i no ho han fet.

Per això Manchado creu que "estaria bé que aquesta vegada la cosa canviés" en un tràmit de votació del PGE 2015 al Senat que es durà a terme dins de dues setmanes; "ho tenen relativament senzill, basta mantenir els pressuposts tal i com s'han aprovat al Congrés, des del punt de vista de les inversions estatutàries per a Balears".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube