Imprimeix
PDF

Les ordres de protecció en matèria de violència de gènere baixen un 24,7% a Balears des de 2011

Pablo Martín partidoEn 2011 es van concedir 627 ordres de protecció, mentre que en 2014 només es concediren 472, un total de 155 menys.

Les ordres de protecció concedides en matèria de violència de gènere han davallat un 24,7% des de 2011, segons les dades oferides pel Govern central a una resposta parlamentària al Grup Parlamentari Socialista.

Segons aquestes dades, a Balears se concediren 627 ordres de protecció al 2011, mentre que al 2014 les ordres de protecció concedides foren tan sòls de 472, un total de 155 ordres menys. Una davallada en les xifres que s'ha vist any rere any amb el Govern del Partit Popular, així, al 2012 es concediren 589 i al 2013 davallaren fins a les 493.

El diputat socialista Pablo Martín reclama que «la lluita contra la violència de gènere es converteixi, de veritat, en una de les principals prioritats del Govern, garantint l'aplicació efectiva de la Llei Integral contra la Violència de Gènere i, amb ella, la seguretat i la protecció de les dones que pateixen aquesta violència masclista», a més de «dotar suficientment les partides pressupostàries destinades a combatre aquesta violència», que «han retallat fins a un 22% en aquests tres anys».

Les dades mostren que «hi ha senyals clares d'alarma que evidencien que s'està retrocedint en la lluita contra la violència de gènere», així com hi ha certs aspectes de la valoració del risc de les víctimes d'aquest tipus de violència que «estan fallant». L'any passat, el 93% de les dones assassinades no comptava amb cap mesura de protecció en vigor, a pesar que el 31% d'elles havia denunciat prèviament. A més, en els darrers anys les valoracions de risc extrem han davallat un 38% i les de risc alt un 28%. i tan sòls estan implantats 710 dispositius de seguiment dels 3.000 disponibles.

«En violència de gènere no hi caben les retallades perquè el que està en joc és la vida de moltes dones», per això Martín exigeix al Govern que impulsi polítiques de prevenció, que millori la protecció de les dones i que reposi tots els fons que ha eliminat en la lluita contra aquesta xacra.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube