Imprimeix
PDF

Antich impulsa de nou en el Senat la recuperació de la Memòria Històrica

Antich SenatEl Senador demana una Comissió especial per aplicar les recomanacions de l'ONU

El senador Francesc Antich donarà aquesta setmana, en el Senat, una nova passa a favor de la recuperació de la Memòria Històrica. El Grup Socialista presentarà en la sessió plenària que comença demà dimarts, 23 d’abril de 2015, una sol·licitud de creació d’una Comissió especial per a l’estudi i la implementació de recomanacions contingudes en els informes de l'ONU per a Espanya, en matèria de Memòria Històrica i realitzats per Greiff y Dzumhur Dulitzky.

Els informes d’ambdós experts són coneguts pel seu rigor i profunditat i van ser realitzats desprès de diverses visites a Espanya durant 2013 i 2014. Durant la seva estada mantingueren “in situ” nombrosos contactes amb autoritats espanyoles, representants de la societat civil, forenses, historiadors, advocats, familiars, associacions, acadèmics, metges, arqueòlegs i antropòlegs.

Aquests documents recullen recomanacions que toquen un gran ventall de qüestions com ara la promoció de la veritat, justícia, reparació, garanties de no repetició, desaparicions forçades... Recomanacions que venen avalades per l’experiència i l’especialització dels experts de l’Organització de les Nacions Unides i que suposen una oportunitat inajornable per a reforçar l’aposta espanyola en matèria de Memòria Històrica des d’una gran diversitat de vessants.

Durant la present legislatura, el senador socialista per les Illes Balears ha presentat diverses iniciatives parlamentàries sobre aquest mateix tema en forma de preguntes i mocions amb la finalitat de donar un major reconeixement i suport a totes les víctimes de la Guerra Civil i del Règim Franquista.

La sol·licitud de creació de la Comissió està signada pel propi Francesc Antich i altres 27 senadors socialistes.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube