Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE esmenarà uns PGE que «castiguen deliberadament» a Balears i ens tornen a situar a la coa

antich i martin pge16 agost 2015Pablo Martín i Francesc Antich han manifestat que «els 159 milions d'euros de 2016 són res front els 300 milions d'euros de 2008, any en què menys inversions arribaren amb governs socialistes».

Martín ha criticat que Rajoy eludeixi reunir-se amb la presidenta Armengol i ha qüestionat «quina por té Rajoy de les reclamacions que pugui fer-li la presidenta» perquè ha de saber que «no serà tan dòcil i afable com ho era el Govern del PP».

Un cop fet públic el projecte de Pressuposts Generals de l'Estat per 2016, ha quedat palès que les inversions que inclou per a Balears ens situen a la coa de finançament per càpita entre les comunitats autònomes amb 144€ per habitant, només per darrera de la comunitat canària. Aquesta actitud del Govern Rajoy, repetida durant tota la legislatura, és la que han criticat el Diputat socialista al Congrés Pablo Martín i el Senador per Balears Francesc Antich, qui han assegurat que ens «castiguen deliberadament».

Els parlamentaris socialistes han destacat la paradoxa que suposa que «sent la xifra més elevada d'inversions en un any amb un govern popular, no arriba pràcticament a la meitat de la xifra menys quantiosa que va arribar en un any amb un govern socialista», arribant a la conclusió de que «els 159 milions d'euros de 2016 són res front els 300 milions d'euros de 2008, any en què menys inversions arribaren amb Zapatero i Antich».

Si es fa el resum i la mitjana comparant les dues darreres legislatures, les xifres d'inversió durant els governs socialistes «tripliquen» les dades dels anys governats pels populars, així, amb el PP arribava una mitjana de 118 milions d'euros a l'any i amb els socialistes superava els 427 milions d'euros, «tenint en compte també les inversions estatutàries que van deixar d'arribar amb Rajoy i Bauzà».

Pablo Martín i Francesc Antich ja han anunciat que els socialistes «presentarem esmenes per «situar a Balears a la mitjana d'inversions per comunitats autònomes com hem fet aquests anys però amb una diferència enorme: ara tendrem al costat a una presidenta que defensarà els interessos de la ciutadania de les Illes Balears», cosa que no passava amb el Govern del PP que «es posava de perfil davant els atacs de Rajoy, acotava el cap i deia sí a tot».

Els socialistes han criticat que Rajoy eludeixi reunir-se amb la presidenta Armengol per tal de tractar el tema de les inversions a les illes, entre altres coses, i han qüestionat «quina por té Rajoy de les reclamacions que pugui fer-li la presidenta» perquè ha de saber que «no serà tan dòcil i afable com ho era el Govern del PP»

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube