Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE presenta esmenes als PGE 2016 per augmentar la inversió per a Balears en 451 milions d'euros

Pablo Martín i Andreu AlcoverEl PSIB-PSOE ha enregistrat al Congrés dels Diputats un paquet d'esmenes als Pressuposts Generals de l'Estat per 2016 amb l'objectiu "d'igualar Balears a la resta de territoris i de compensar la insularitat de les nostres illes".

Així ho ha anunciat el diputat socialista a les Corts Generals, Pablo Martín, qui ha avançat que aquestes esmenes pretenen augmentar la inversió de l'Estat a Balears en 451 milions d'euros.

Per una part, els diputats nacionals socialistes han sol•licitat 151 milions d'euros als distints ministeris "per cobrir les necessitats dels ciutadans i ciutadanes de Balears, perquè els PGE presentats pel PP ens tornen a castigar i són clarament insuficients", ha dit Martín, acompanyat del diputat autonòmic Andreu Alcover.

Pablo Martín ha destacat la demanda de 25 milions d'euros per establir una tarifa plana de 30€ per als vols entre les Illes Balears i la Península, i de 18 milions d'euros per una tarifa plana també a 30€ per als vols entre illes. "A aquesta mesura hem d'afegir esmenes per subvencionar el transport d'esportistes i artistes entre les illes i la península per facilitar-ne la seva feina".

D'altra banda, els socialistes demanen 300 milions d'euros en inversions estatutàries per millores en el litoral de les quatre illes, depuradores i infraestructures hidràuliques, el patrimoni o el transport. En aquest sentit, Martín ha destacat que "per la manca d'inversions estatutàries durant els quatre anys que ha governat el PP per no haver-les reclamat, hem demanat una pròrroga de la disposició transitòria novena de l'Estatut d'Autonomia". D'aquesta manera, Balears podria seguir demanant els doblers que han deixat d'arribar durant quatre anys més i complir així amb el que marca l'Estatut.

A més a més, el diputat socialista ha insistit en què "el PSIB-PSOE ha exigit el compliment del conveni de carreteres signat amb el Ministeri de Foment i una partida encaminada al compliment del conveni ferroviari", la qual cosa permetria tirar endavant amb el Tren de Llevant.

En total, són un conjunt d'esmenes que el Grup Parlamentari Socialista del Congrés també ha previst com finançar. Pablo Martín ha explicat que el PSOE ha demanat una modificació d'alguns tributs a nivell nacional com l'IRPF a les grans fortunes, l'IVA, , l'impost de societats, una modificació de la tributació de les SICAV i una introducció de tribut a grans fortunes.

Pel que fa al PP, Martín ha instat als diputats nacionals de Balears a "posar-se de costat de la nostra comunitat autònoma votant a favor de les esmenes que presentam, i no al costat del seu partit". De fet, el diputat socialista ha recordat les paraules de Miquel Ramis, diputat del PP, quan deia que "mai votaré en contra dels interessos de Balears". "Si això és així, esperam que voti a favor de la tarifa plana i d'altres mesures proposades que beneficiaran les nostres illes", ha conclòs Martín.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube