Imprimeix
PDF

Francesc Antich demanarà al Senat que es declari la Mediterrània zona lliure de prospeccions

Francesc Antich interpellació SoriaEl senador autonòmic per Balears, Francesc Antich, ha enregistrat una moció al Senat per demanar que la part espanyola de la Mediterrània sigui declarada per llei zona lliure de prospeccions petrolíferes.

En aquest sentit, el socialista ha alertat que "encara hi ha projectes d'investigació d'hidrocarburs que afecten al mar Balear i que s'estan tramitant sense tenir en compte l'impacte global que suposen pel medi ambient".

Per això, la moció socialista també reclama declarar una moratòria de manera immediata per a nous projectes de prospeccions petrolíferes i que inclogui la paralització dels ja existents com els de Spectrum Geo Limited, que afecta a les aigües de les illes. "L'objectiu d'aquesta moratòria és poder fer una valoració estratègica de l'impacte turístic, mediambiental i pesquer que suposen les prospeccions en cada un dels territoris als que afectarien", ha avançat Antich.

Aquest estudi és del tot necessari, segons el socialista, perquè "tenim un entorn de gran riquesa d'ecosistemes, fauna i flora i amb una gran quantitat de zones i espècies protegides que es podrien veure afectades". A més a més, Antich ha insistit en què "s'ha de tenir en compte que l'extracció d'hidrocarburs també pot tenir un greu impacte turístic en una comunitat on aquest àmbit suposa el 70% del nostre Producte Interior Brut".

Finalment, Francesc Antich ha afegit que el problema de les prospeccions necessita també d'una modificació de la Llei del Sector d'Hidrocarburs vigent "per eliminar el seu caràcter promocional de la recerca i explotació d'hidrocarburs i convertir-la en un text que prioritzi els criteris mediambientals i la lluita contra el canvi climàtic".

La proposta socialista serà defensada pròximament pel senador Francesc Antich en el marc de la Comissió de Medi Ambient i Canvi Climàtic del Senat.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube