Imprimeix
PDF

Francesc Miralles: "El PSOE derogarà la Reforma de l'Administració Local que acabarà amb els serveis socials municipals l'1 de gener"

Miralles okEl secretari de Política Municipal del PSIB-PSOE, Francesc Miralles, ha confirmat que els socialistes derogaran la Llei de Reforma de l'Administració Local si arriben al Govern d'Espanya. Es tracta d'una mesura que entrarà en vigor l'1 de gener de 2016 "i que acabarà amb els serveis socials municipals".

Pel socialista "Rajoy s'acomiada de president acabant amb la prestació de serveis que beneficien als més febles, amb una reforma que ni agilita serveis ni simplifica la vida dels ciutadans". De fet, els que patiran l'aplicació d'aquesta normativa seran els infants que mengen als menjadors escolars, els majors i dependents que reben assistència a domicili, els joves que participen a programes de formació per a l'ocupació o les víctimes de la violència de gènere.

Miralles ha opinat que aquesta llei és part d'una estratègia més ampla del PP: "fer veure que racionalitzam i optimitzam l'Administració quan simplement volen retallar en personal, en pressupost, en prestacions i obrir la porta a la privatització de molts de serveis que actualment presten les administracions locals".

A més a més, Miralles ha advertit que "retallar pressupost i retallar serveis suposa retallar drets" i això afecta, sobre tot, als que més ho necessiten, ja que "juguen amb desavantatge" per la manca d'igualtat d'oportunitats d'accés a la justícia, la salut, a prestacions socials o a l'educació.

La reforma de l'Administració Local del PP afectarà també als serveis de recollida de fems, de subministrament d'aigua, de pavimentació de carrers, serveis socials, sanitaris i educatius dels municipis.

Per totes aquestes qüestions, el secretari de Política Municipal ha advertit que "cal un canvi de rumb al Govern d'Espanya per canviar retallades als que més pateixen per oportunitats i per ajudes als municipis que són els que millor poden prestar aquests serveis, i qui representa millor aquest canvi és Pedro Sánchez".

Finalment, Francesc Miralles ha recordat que aquesta llei ha estat recorreguda per més de 3.000 ajuntaments de tot el país al Tribunal Constitucional.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube