Imprimeix
PDF

Ramon Socías: "El PSOE es preocupa pels treballadors i per això derogarem la reforma laboral i aprovarem un nou Estatut dels Treballadors"

Socias OcupacioEl candidat del PSIB-PSOE al Congrés dels Diputats, ha fet una valoració de les dades d'atur conegudes avui, assegurant que "Rajoy s'omple la boca de la millora de la situació però la realitat és caparruda i en aquests moments Espanya és el segon país de la Unió Europea amb més nombre d'aturats, sols per damunt de Grècia".

Pel socialistes, la dreta acaba la legislatura amb "una contractació més dolenta, amb contractes a temps parcial i per hores i amb salaris més baixos". En aquest sentit, Socías ha denunciat que en quatre anys els aturats de llarga durada han augmentat en més de 700.000 persones, fins arribar als 3,5 milions, i més de 400.000 joves han hagut de partir per poder tenir una feina, "mentre que formen part de la generació més formada", ha apuntat el socialista.

Contra això, "el PSOE es preocupa per la gent treballadora i una de les primeres mesures que aprovarem serà derogar la reforma laboral del PP completament, perquè ha significat una precarització de les condicions de feina dels treballadors". Al mateix temps, Socías ha anunciat que "posarem en marxa un nou Estatut dels Treballadors que consolidi drets i un treball just i ben retribuït".

L'objectiu dels socialistes, ha dit Socías, és "aportar llum a quatre anys d'ombra en els quals hi ha dos col•lectius especialment castigats i abandonats per Rajoy: els joves i els aturats majors de 52 anys".

Per als primers, el candidat socialista ha avançat que "duplicarem la inversió en polítiques actives d'ocupació i farem un pla de formació amb un fons de 1.000 milions d'euros per més de 700.000 joves que estan desocupats". A més a més, hi ha altres propostes, segons Socías, com l'impuls al Pla de Garantia Juvenil com s'ha fet a Balears i que "el PP ha estat a punt de deixar perdre".

Per als aturats majors de 52 anys, Socías s'ha compromès a "retornar el subsidi d'atur fins la seva reinserció laboral o fins la jubilació, perquè és un dret que mai s'hauria d'haver perdut". Aquest col•lectiu és un dels més castigats per la crisi i per això "també posarem en marxa el programa "Visibles" per a aturats majors de 45 anys, per donar-los una feina i formació per millorar les seves competències i augmentar les seves oportunitats laborals".

Finalment, Socías ha conclòs que "a Balears hem demostrat que es poden fer les coses d'una altra manera en matèria d'ocupació amb un Pla Contra l'Explotació Laboral pioner a l'Estat". De fet, "quan hi ha hagut progrés, s'han potenciat els drets bàsics i s'ha augmentat les prestacions i l'Estat del Benestar, ha estat amb governs socialistes, i ho tornarem a fer".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube