Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE es compromet a reconèixer com a malaltia professional les patologies derivades de la feina

Socías i Iago salut laboralEl PSIB-PSOE ha celebrat un acte sobre ocupació i salut laboral a s'Arenal de Llucmajor, en el qual ha participat el candidat del PSIB-PSOE al Congrés dels Diputats, Ramon Socías, el conseller de Treball, Iago Negueruela, i el portaveu dels Socialistes de Llucmajor, Gori Estarellas.

Durant la trobada, Socías ha traslladat el compromís socialista de reconèixer com a malaltia professional totes aquelles patologies derivades de la feina. Es tracta d'una proposta assumida directament pel candidat del PSOE a la presidència del Govern d'Espanya, Pedro Sánchez, davant les cambreres de pis de Calvià en una visita el mes de maig.

En aquest sentit, Socías ha explicat que "les cambreres de pis tenen una feina molt feixuga, que els pot provocar patologies d'esquena i lumbàlgies que fins ara no es contemplen com a malaltia professional i ho volem canviar, perquè és una consideració molt important a l'hora de tenir baixes o una possible invalidesa".

A més a més, el candidat socialista ha recordat que el PSOE té a punt una bateria de propostes per a millorar l'ocupació com la derogació immediata de la reforma laboral, l'elaboració d'un nou Estatut dels Treballadors i la lluita contra l'explotació laboral. "Són mesures que demostren que el PSOE sempre ha estat devora dels treballadors i treballadores i hi seguirem estant", ha apuntat Socías.

Precisament sobre la lluita contra l'explotació laboral s'ha pronunciat el conseller de Treball, Iago Negueruela, qui ha defensat que "des del primer moment ens hem posat al costat dels treballadors i treballadores per millorar les seves condicions laborals, amb un pla contra la precarietat laboral pioner a tot l'Estat".

Pel que fa a la salut laboral, Negueruela ha avançat que des del Govern "estam ultimant l'estratègia balear de salut laboral on es contemplen feines específiques en matèria d'ergonomia dirigits fonamentalment a les cambreres de pis". Per a elles, el socialista ha fet èmfasi en què "duim al programa el reconeixement de les lumbàlgies com a malaltia professional en un compromís ferm d'estar al costat dels treballadors i treballadores de les Illes Balears".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube