Imprimeix
PDF

Els socialistes es comprometen a derogar la LOMQE i a destinar un 5% del PIB a educació en el termini de quatre anys

Manchado i March educacióEl PSIB-PSOE ha exposat les seves propostes en matèria d'educació davant el CEIP Pintor Joan Miró de Palma.

El candidat per Mallorca al Senat, Antoni Manchado, ha explicat que "l'educació es la manera d'igualar a les persones, és una eina que garanteix la igualtat d'oportunitats i forma part de l'essència dels socialistes".Per tenir una millor educació, Manchado ha exposat el compromís dels socialistes de derogar "immediatament" la LOMQE "perquè és una llei retrògrada que respon a plantejaments molt conservadors i a més, està feta des de la imposició".

Manchado ha remarcat que "és absolutament indispensable que l'educació formi part de l'agenda política i qui estigui preocupat per l'educació dels seus fills ha de votar PSOE". Per millorar-la, el socialista ha explicat altres propostes com la universalització de l'educació de 0 a 18 anys i la necessitat de fer un esforç per la formació professional.

Els socialistes tenen clar que per garantir una bona educació calen recursos, i per això Manchado ha avançat que "proposam arribar al 5% del PIB en inversió educativa en el termini d'una legislatura, pensam que és una proposta realista i que ens situa a la mitjana europea".

Per part seva, el conseller d'Educació, Martí March, ha apostat per "un gran pacte social i polític per l'educació perquè volem canviar la política educativa però també la forma de fer-la". En aquest sentit el conseller socialista ha defensat aquest pacte perquè "és l'única forma d'intentar tenir un gran consens entre partits polítics, comunitats autònomes i comunitat educativa a efectes que l'educació tengui una continuïtat i una esatabilitat bàsica per millorar el rendiment educatiu".

De fet aquest pacte ja s'ha començat a treballar a Balears i March ha insistit en què "és mostra del que s'ha de fer a nivell estatal perquè volem una altra forma de governar i gestionar l'educació i aquesta passa pel diàleg, l'acord i el pacte".

Finalment, March ha posat d'exemple la feina feta per Illes per Un Pacte perquè segons el socialista "és prova que des d'abaix es pot fer un gran pacte educatiu i això ha de tenir una traducció política que és el que farem a Balears i el que pensam que s'ha de fer a nivell de tot Espanya".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube