Imprimeix
PDF

Els socialistes inicien la legislatura al Congrés amb mesures per retornar drets, tenir una economia estable i afavorir la regeneració democràtica

Socías PSIBEl diputat del PSIB-PSOE al Congrés, Ramon Socías, ha explicat les prioritats dels socialistes en l'inici de la legislatura que acaba de començar, amb 17 iniciatives ja registrades per part de Pedro Sánchez per posar en marxa la cambra baixa.

En aquest sentit, Socías ha apuntat que "no perdrem ni un sol minut per començar a presentar iniciatives parlamentàries per fer realitat els nostres compromisos de campanya, tot i que encara no s'hagi format govern". De fet, Socías ha afegit que "el govern en funcions ha de començar a seguir la dinàmica que li marcarà el nou Parlament, sense majories absolutes, per la qual cosa l'Executiu s'haurà de remetre al mandat del Congrés i les seves iniciatives".

Per començar a fer realitat el canvi des del Congrés, el Partit Socialista impulsarà aquestes 17 iniciatives "que són prioritàries". La primera de les quals és derogar la reforma laboral i negociar un Nou Estatut dels Treballadors, "la qual cosa veim possible de dur endavant perquè altres forces polítiques també ho duen al seu programa", ha pronosticat Socías. Per tenir més i millor ocupació, els socialistes també demanen l'increment del Salari Mínim Interprofessional.

A més a més, Socías ha defensat que "tampoc podem esperar més en combatre les grans desigualtats socials provocades pel PP". Pel diputat socialista, "hi ha dues maneres de sortir de la crisi, una posant l'accent en les xifres i en salvar a la banca, i l'altra salvant a les persones". Per impulsar la segona, els socialistes han registrat una iniciativa contra la pobresa energètica "perquè tothom tengui accés a la calefacció, la llum i l'aigua i perquè ningú es quedi sense serveis bàsics". En el gruix d'iniciatives socials, el Partit Socialista també aposta per retornar la sanitat universal i gratuïta a tothom, com ja s'està fent a Balears.

Altres mesures que ha destacat el diputat socialista són el retorn al Pacte de Toledo per garantir les pensions, la derogació de la LOMCE i l'impuls d'un gran pacte educatiu que ens permeti tenir una llei educativa que duri més enllà d'una legislatura, un gran pacte per a la lluita contra la violència de gènere, amb més recursos econòmics, i la derogació de la reforma de la Llei de l'Administració Local.

"Són propostes destinades a millorar la qualitat de vida de la gent amb el retorn de drets, per tenir una economia més estable i una ocupació amb més drets i per afavorir la regeneració democràtica".

Cessió de Senadors

Pel que fa a la cessió puntual de senadors per part del Grup Socialista a altres formacions perquè puguin formar grup parlamentari, Socías ha defensat que "s'ha fet sempre en la història de la democràcia", i ha afegit que "això només significa que el PSOE cedeix dos senadors perquè dos grups polítics puguin formar grup propi, de la mateixa manera que en altres legislatures el PP els ha cedit perquè Coalición Canaria o el PNV també tengués grup". Per això el diputat socialista ha censurat que "quan al PP no li interessa és pecat".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube