Imprimeix
PDF

Ramon Socías: "Volem començar els tràmits per negociar un nou sistema de finançament que des del 2013 ha patit la inactivitat permanent de Rajoy"

Ramon Socías 22-01-16El Grup Parlamentari Socialista al Congrés dels Diputats ha registrat 10 noves iniciatives "sobre una sèrie de qüestions que són importants per la gent i que no poden esperar".

Així ho ha avançat el diputat del PSIB-PSOE a la cambra baixa, Ramon Socías, qui ha destacat d'entre aquest paquet de mesures una Proposició No de Llei per "començar i accelerar els tràmits per negociar el nou sistema de finançament, que s'hauria d'haver revisat per llei el 2013 i que ha patit la inactivitat permanent i contínua de Rajoy".

En aquest sentit, Socías ha criticat que hem arribat al 2016 "sense que el president del Govern hagi mogut ni una peça" sobre aquest assumpte, la qual cosa ha abocat a les Illes Balears "a una asfíxia econòmica i financera brutal". Un fet que s'ha agreujat també "perquè hem tengut un govern autonòmic del PP durant quatre anys que no ha reivindicat res del que ens tocava per llei", una situació que ha canviat amb el nou Govern de les Illes Balears.

A més a més, Socías ha fet èmfasi en la importància d'aquesta iniciativa recordant que els darrers quatre anys "han deixat d'arribar a les Illes gairebé 1.000 milions d'euros d'inversions estatutàries amb el PP, i d'altres que ja havien arribat i que s'han estat a punt de perdre".

L'objectiu final d'aquest nou sistema de finançament que els socialistes proposen començar a debatre és, segons Socías, "que es garanteixi que tots els ciutadans tenguin accés en igualtat de condicions als serveis públics, siguin de la comunitat autònoma que siguin". Així i tot, el diputat socialista ha apuntat que tot això es proposa "sempre amb l'horitzó que a una propera reforma constitucional apostem per un sistema de finançament basat en el principi d'ordinalitat".

D'altra banda, Ramon Socías ha destacat la iniciativa socialista de derogat l'article 315 de l'apartat 3 del Codi Penal, pel qual s'impediria que els sindicalistes que participen en vagues i piquets informatius puguin ser empresonats. "Tots recordam que Katiana Vicenç de Comissions Obreres tenia la petició de 4,5 anys de presó per part del fiscal, i tot i que no va ser condemnada, el millor és impedir que aquestes coses puguin tornar a passar", ha reivindicat el socialista.

Finalment, Socías ha explicat altres propostes registrades com la derogació de la Llei Mordassa, desenvolupar la Llei de Dependència "que s'ha deixat pràcticament d'aplicar, recuperar el subsidi per aturats majors de 52 anys i derogar l'Impost al Sol, entre d'altres.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube