Imprimeix
PDF

María González: "El canvi o és transversal o serà més PP, mentides i corrupció"

María Gonzáklez i Bel OliverEl PSOE ha posat en marxa la campanya informativa dels acords per a conformar un govern progressista i reformista a Espanya .

Ha estat amb una assemblea oberta amb la secretària de Ciència, Participació i Política en Xarxa, María González, qui ha apuntat que "els socialistes lideram la possibilitat d'un govern de canvi que acabi amb les polítiques del PP, perquè és el que vol la majoria dels espanyols".

En aquest sentit, González ha avançat que "la nostra obsessió és aconseguir un canvi pel nostre país, que la ciutadania ha determinat a les urnes que o és transversal a esquerra i dreta, o serà més PP, mentides, corrupció i atur". De fet, la socialista ha recordat que el PSOE duu negociant des del 2 de febrer amb molts de partits i des de fa 48 hores amb Podemos, tot i que la negociació s'ha acabat per la seva part.

González ha explicat que l'acord assolit amb Ciutadans "és un pas molt important que suma pel canvi i en el qual esperam que els propers dies i amb la recuperació de les negociacions es segueixin sumant forces polítiques".

En concret, la secretària de l'Executiva Federal ha detallat que l'acord de govern amb Ciutadans proposa una agenda de modernització econòmica "augmentant la inversió en ciència, tecnologia i innovació i donant suport als autònoms amb una tarifa plana immediata". A més a més, González Veracruz ha argumentat que l'acord també garanteix la recuperació dels drets laborals "amb la derogació de la reforma laboral, recuperant la negociació col•lectiva i amb una formulació de tres contractes".

A més a més, el pacte també recupera la universalitat de la sanitat pública, la idea d'un acord de país en educació "perquè la LOMCE sigui passat i tot un capítol de regeneració democràtica que és fonamental per acabar amb els aforaments, per modificar la Constitució, per fer Iniciatives Legislatives Populars amb menys signatures i per tenir una lluita anticorrupció més eficaç", ha dit la socialista.

Precisament, es tracta d'un acord al qual segons González "encara s'hi poden sumar la resta de forces polítiques", ja que "les negociacions per la nostra part segueixen obertes i tan sols amb un govern transversal amb totes les forces del canvi serà possible canviar les polítiques del PP, que és el que ens ha demanat la ciutadania".

En referència a Podemos, la socialista ha traslladat que "si de veritat volen canviar les polítiques en lloc de votar amb el PP i amb Rajoy, és possible aconseguir-ho, però això passa per llevar exclusions i seure a dialogar de veres, no basta amb les 48 hores que ens hem assegut". De fet, González Veracruz ha anat més enllà i ha insistit en què l'error de Podemos ha estat "en com ha plantejat les negociacions per les exigències i la petició de cadires, però si volen arribar a un acord hi ha temps per aconseguir-ho".

Finalment, María González ha fet una crida a la militància a participar en la votació d'aquest dissabte dels acords de govern perquè "és fidel als principis del PSOE i marca el canvi de polítiques respecte el PP i Rajoy".

Dissabte, la consulta a la militància

Per part seva, la secretària d'Organització del PSIB-PSOE, Bel Oliver, ha anunciat que ja està apunt el dispositiu de taules, urnes i paperetes per a la votació de la militància de dissabte.

En aquest sentit, Oliver ha celebrat que "és una passa més de Pedro Sánchez per demanar l'opinió de la militància en el seu camí cap a la investidura com ja va fer per a la seva elecció com a secretari general".

La votació online es posa en marxa avui vespre a les 12 fins a les 20 hores de dissabte, mentre que la votació presencial tendrà lloc fins dissabte a les 18 hores.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube