Imprimeix
PDF

Xisco Antich demanarà al Senat que es transfereixi al Govern la titularitat i gestió dels aeròdroms de Son Bonet i Sant Lluís

Antich partitEl senador socialista per Balears, Francesc Antich, ha registrat una moció al Senat per demanar que l'Estat transfereixi al Govern de les Illes Balears la titularitat i gestió dels aeròdroms de Son Bonet a Mallorca, i Sant Lluís, a Menorca.

El socialista ha presentat aquesta iniciativa per aprofitar aquestes instal·lacions «que permeten afavorir serveis destinats a l'aviació, i que a la vegada contribueixen a l'activitat econòmica i laboral de les empreses vinculades a aquest sector, a més d'ajudar a descongestionar l'activitat dels aeroports d'interès general en els mesos de més afluència turística».

De fet, l'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears estableix que les competències pels aeroports que no són d'interès general seran gestionades per la comunitat autònoma, però la realitat és que la transferència de Son Bonet i Sant Lluís encara no s'ha produït. En qualsevol cas, «aquesta transferència haurà de venir dotada amb el pressupost suficient per tal de poder gestionar aquests aeròdroms de forma eficient», ha dit Antich.

A més a més, el senador socialista ha criticat que l'actual govern del PP ha fet un tracte diferencial negatiu amb l'aeròdrom de Son Bonet, perquè amb els Pressuposts Generals de l'Estat de 2014, mitjançant una modificació de la Llei de Seguretat Aèrea, l'aeròdrom mallorquí passa a tenir unes taxes dues vegades i mitja més cares que altres infraestructures similars d'AENA, per la qual cosa Antich demanarà també que «mentre la transferència de Son Bonet i Sant Lluís no es faci, les taxes per aquestes dues pistes siguin les mateixes que d'altres similars a l'Estat».

Finalment, la iniciativa presentada al Senat també insta al Govern d'Espanya a garantir el manteniment de Son Bonet i Sant Lluís, d'acord amb el Govern de les Illes Balears, el Consell Insular de Menorca i els ajuntaments afectats.

El Parlament de les Illes Balears ja va aprovar una iniciativa similar i és per això que els socialistes esperen el vot favorable de tots els grups a la iniciativa quan es pugui debatre a la Comissió de Foment de la cambra alta.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube