Imprimeix
PDF

Pere Joan Pons torna a Menorca i es compromet a fer d’ambaixador de l’Illa davant el Govern de l’Estat

Pere Joan Pons i Micky Company Menorca"Venim a veure a membres de sectors que viuen la realitat de Menorca: la realitat social, la realitat en l'àmbit educatiu, en el món cultural. També persones que coneixen perfectament la situació turística i econòmica d'aquesta Illa." D'aquesta manera ha explicat la seva agenda a Menorca el cap de llista del PSOE al Congrés per Balears Pere Joan Pons.

Des de l'aeroport de Menorca, just abans de començar les trobades i reunions pels municipis de Menorca, Pons ha definit aquesta visita com de "continuïtat. Durant la passada legislatura vaig venir molt sovint a Menorca –era el Cap de Gabinet de Francina Armengol-. He estat amb el sector empresarial, amb el sector cultural, amb l'educatiu, amb el sector social...i avui fem una visita gairebé a tots els municipis de Menorca per conversar amb persones de diversos sectors i àmbits; tal com hem anat fent durant aquests darrers anys."

Per tant la visita d'avui serveix per aprofundir i conèixer amb detall diversos aspectes sobre les necessitats que té Menorca i que s'han de reclamar al Govern de l'Estat. "Sabem que Menorca té problemes de connectivitat, que li costa allargar la temporada, que necessita millors tarifes en transport, que necessita la cogestió aeroportuària... Sí, estem en pre-campanya, però sobretot (de la mateixa manera que estem fent a Mallorca i farem a Eivissa) estem tenint converses amb persones que ens expressen quines són les necessitats de les Illes." En definitiva es tracta de continuar recollint demandes, peticions, i qüestions que s'han de millorar per tal de tenir el màxim coneixement de causa a l'hora de defensar els interessos de Menorca i de Balears davant l'executiu d'Espanya, per fer d'ambaixadors de l'Illa a Madrid. "Nosaltres som els intermediaris per portar-ho al Congrés i al Senat. La tasca dels diputats del PSOE és la de traslladar a Madrid la feina de carrer que hem fet i continuem fent. Des de tots els àmbits, però jo els resumiria en un millor finançament, un millor Règim Especial i una cultura social amb més drets i més diàleg." En definitiva es tracta de tenir –davant del Govern de l'Estat- "una veu molt forta," sobretot en totes les qüestions que afecten les Illes en aspectes de "connectivitat, tarifa entre illes, temporalitat, estacionalitat, fiscalitat..." una veu en defensa dels interessos de Menorca i de Balears a Madrid que en la darrera legislatura no ha existit.

En la mateixa línia el candidat del PSOE Menorca al Senat, Miquel Company, ha detallat com aquesta defensa dels interessos de Menorca i la posada en marxa de les polítiques que necessita l'Illa ja s'han començat a fer efectives de la mà dels governs liderats o coparticipats pels socialistes tant a nivell autonòmic com insular. Des que hi ha hagut el canvi de govern –des de les eleccions de fa un any-, "els socialistes diem sí a una altra manera de fer, diem sí a les polítiques d'ocupació activa, tant per joves com per a majors de 45 anys, tant amb el programa Visibles com amb la Garantia Juvenil; diem sí al suport a les escoletes de zero a tres anys, a la Pau Social a les aules, a la incorporació de nous professors i també diem Sí a reclamar a Madrid les millores que necessita Menorca en temes de connectivitat (sobretot amb la tarifa plana, respecte de la que el Govern autonòmic ja ha començat a fer feina) i sí a la millora de finançament que tant necessària és per a aquesta Illa;" ha exposat Company com a exemples del canvi que ja s'ha començat a viure a Balears i que a partir del 26 de juny pot arribar a tota Espanya de la mà de Pedro Sànchez.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube