Imprimeix
PDF

Els socialistes es reuneixen amb APTUR per treballar una resposta consensuada a la regulació dels lloguers turístics

Ducrós Bonet i Garrido amb APTUREl candidat del PSIB-PSOE al Senat per Mallorca, Francisco Ducrós, s'ha reunit amb representants d'APTUR per parlar sobre la regulació dels lloguers turístics, conjuntament amb el conseller insular d'Economia i Hisenda, Cosme Bonet, i la consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido.

Els socialistes han escoltat les demandes d'aquesta entitat per veure què es pot fer des del Congrés i el Senat pel que fa a la regulació dels lloguers turístics, un assumpte «que compartim perquè és una realitat social i econòmica a la que hem de donar resposta», ha dit Ducrós.

En aquest sentit, Ducrós s'ha mostrat conscient que «moltes famílies han pogut sortir endavant gràcies a aquesta activitat econòmica durant la crisi i per això pensam que hem de donaruna solució aviat».

Per això, els socialistes aposten per establir una regulació des del diàleg, el consens i tractant amb totes les parts implicades d'aquest sector «perquè hem de garantir uns estàndars de qualitat adequats i una protecció dels drets dels consumidors que s'han de preservar per als usuaris d'aquestes instal·lacions».

A més a més, el candidat socialista també s'ha mostrat favorable que en el desenvolupament de la nova normativa també han de participar ajuntaments i Consells Insulars «per fer una configuració jurídica d'aquest fenòmen que sigui adient i tengui en compte totes les circumstàncies que afecten a aquesta situació econòmica, sobre la qual fins ara no s'ha volgut donar cap sortida».

Pel que fa a la seguretat jurídica, Ducrós ha apuntat que «s'ha de donar cobertura a la situació tributària d'aquests establiments i s'ha de mesurar l'impacte urbanístic d'aquesta activitat». De fet, els ajuntaments fan la seva planificació urbanística i econòmica en funció de determintats usos dels habitatges i les instal·lacions, per la qual cosa aquest fenòmen suposa la modificació de la planificació que fan els ajuntaments i per tant, «el seu papel ha de ser fonamental per determinar quins usos es permenten, en quines zones i valorar la massificació que es pugui produïr en alguns llocs».

El compromís dels socialistes és tenir una veu forta a Madrid per traslladar les necessitats de Balears i les característiques de les zones turístiques a l'hora de regular aquesta activitat, a més de fer feina per reivindicar davant Europa una normativa que tengui en compte les especificitats de les nostres illes tant des d'un punt de vista econòmic com territorial.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube