Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE es compromet a reactivar la Llei de Dependència «per totes aquelles dones que han de cuidar als seus familiars per manca de recursos»

Margarita Robles FAS PJ Tercer SectorEl PSIB-PSOE ha celebrat un acte públic amb gairebé una desena d'entitats del tercer sector per explicar el projecte dels socialistes per aquells que menys tenen o que es troben en risc d'exclusió social.

A la trobada ha participat la candidata número dos per Madrid, Margarita Robles, qui ha traslladat a les entitats el compromís del Partit Socialista per tornar a impulsar la Llei de Dependència perquè «no podem mirar cap a una altra banda mentre tanta gent ho està passant malament».

En especial, Robles s'ha referit a les persones amb dependència però també a l'entorn familiar «i fonamentalment a les dones, perquè són les que han d'assumir la càrrega de cuidar a la persona depenent per manca de recursos econòmics quan les administracions públiques no se'n fan càrrec».

En aquest mateix sentit s'ha pronunciat el candidat socialista al Congrés dels Diputats, Pere Joan Pons, qui s'ha compromès a traslladar el que ja s'està fent a Balears, de manera que es pugui «recuperar la dependència com un dels pilars de l'Estat del Benestar, integrar-lo en el sistema de clàusules socials per crear un 3% d'ocupació de caire social i que la dependència torni a estar dins l'agenda política».

Francina Armengol: «Sempre que hi ha hagut un nou dret social a Espanya ha estat amb un govern socialista»

Per part seva, la secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, ha avançat que l'objectiu dels socialistes és «consolidar el canvi que fa un any va començar a Balears, on ja hem pogut fer una Renda Social Garantida per aquelles persones que estan en risc d'exclusió social, proposta que duim a nivell estatal amb un Ingrés Mínim Vital per a les famílies que menys tenen».

A més a més, Armengol ha reivindicat «un finançament adequat per atendre bé a les persones que tenen dependència i treballar des de les clàusules socials a la contractació pública per garantir un 3% de contractació de persones per ajudar a inserir-les socialment».

Finalment, Armengol ha demanat el vot pel PSOE perquè «és el partit de la igualtat d'oportunitats i de les polítiques socials» i ha defensat que «sempre que hi ha hagut un nou dret social a Espanya ha estat de la mà d'un govern socialista».

Entre d'altres, han assistit a l'acte representants del Tercer Sector, UNICEF, ONCE, Projecte Home, Predif, Focua, Pro Social i la Fundació Es Garrover.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube